Kies de juiste elektrische fiets voor jouw behoeften

Het is essentieel om het juiste type activiteit te bepalen dat je met je elektrische fiets wilt gaan doen. Hier zijn enkele opties om rekening mee te houden:

Elektrische stadsfiets: Deze fiets is perfect voor regelmatig gebruik op korte tot middellange afstanden, zoals woon-werkverkeer. Hij is ook praktisch omdat je er accessoires zoals een mandje of kinderzitje op kunt installeren.

Elektrische trekkingfiets: Als je zowel in de stad als op onverharde wegen wilt rijden, is een elektrische mountainbike geschikt voor jou.

Elektrische mountainbike (MTB): Deze fiets is ideaal voor off-road sportactiviteiten, omdat hij is ontworpen voor prestaties in plaats van comfort.

Elektrische plooifiets: Perfect voor vervoer en gemakkelijk op te bergen, deze fiets is ideaal voor gebruik op de weg over korte tot middellange afstanden.

Elektrische bakfiets: Als je meerdere kinderen wilt vervoeren of grote ladingen wilt dragen, biedt een elektrische bakfiets comfort en veiligheid.


Zorg dat de maat van je elektrische fiets bij je past

Om maximaal comfort te garanderen, is het belangrijk om een elektrische fiets te kopen die bij jouw lichaamsmaten past. Bij Upway wordt er bij elke refurbished elektrische fiets  de aanbevolen minimum- en maximumafmetingen in de productbeschrijving. Met de verstelbare zithoogte en stuurhoogte kun je de fiets vervolgens precies aanpassen aan jouw positie.


Kies de juiste batterijduur

De capaciteit van de batterij bepaalt hoe ver je kunt rijden op een volle lading. Het is belangrijk om te onthouden dat de actieradius kan variëren afhankelijk van factoren zoals het gewicht dat je meeneemt (bagage, kinderen), het terrein, de wind en de bandenspanning. Fabrikanten geven doorgaans een indicatie van de verwachte batterijduur onder gemiddelde omstandigheden. Kies een batterij die voldoet aan jouw behoeften en houd er rekening mee dat grotere accu's over het algemeen duurder zijn.


Overweeg de plaatsing van de motor en batterij

De plaatsing van de motor en batterij kan invloed hebben op het rijgedrag van de fiets. Een motor in het stuur kan gemakkelijker zijn bij het starten, maar sommige mensen vinden de begeleiding minder soepel. Voor de meeste niet-sportieve toepassingen is een motor in het crankstel gebruikelijker, omdat deze een progressievere ondersteuning biedt. Een batterij op een bagagedrager is geschikt voor stadsfietsen, terwijl een batterij op het frame het zwaartepunt lager plaatst en essentieel is voor sportief mountainbiken of wielrennen.


Bepaal je budget

Fabrikanten bieden een breed scala aan elektrische fietsen aan, variërend van budgetmodellen tot zeer premium opties. Hier zijn enkele prijscategorieën om rekening mee te houden:

Elektrische fietsen van €500 tot €1200: Deze instapmodellen hebben eenvoudige uitrusting, een kortere batterijduur en een simplistisch ontwerp. Ze zijn geschikt voor licht gebruik op korte afstanden, vooral in stedelijke omgevingen.

Elektrische fietsen van €1200 tot €1800: In het middensegment vind je elektrische fietsen met duurzamere uitrusting en verfijndere afwerkingen. Er is een breder scala aan keuzes, van elegante stadsfietsen tot veelzijdige modellen voor off-road gebruik.

Elektrische fietsen van meer dan €1800: In deze prijsklasse krijg je toegang tot betrouwbare merken met een langere batterijduur en een comfortabelere rijervaring.

Let bij het kiezen van je elektrische fiets op je budget en ga op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding die past bij jouw behoeften.

Ontdek de beste e-bikes in 2023Ontdek de beste refurbished elektrische fietsen