Ontdek de beste elektrische fietsen 2024
Speed Pedelec kopen in 2023? Dit moet je weten!

2023 is het moment om een speed pedelec te kopen. De speed pedelec was nog nooit zo toegankelijk als nu. Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte speed pedelec te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een speed pedelec? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. Benieuwd waarom je best kiest voor een speed pedelec? Blijf dan nog even hangen en dan vertellen we jou er alles over! 

Speed Pedelec kopen?

In de beginjaren waren speed pedelecs veelal hetzelfde. Een standaard model met een massale accu en vooral erg zwaar. Tegenwoordig komen speed pedelecs in heel veel verschillende vormen, maten en toepassingen. De speed pedelec is een van de beste en snelste elektrische fietsen op de markt, maar je moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Die voorwaarden leggen we uit in de volgende alinea.

Verschil tussen een speed pedelec en een elektrische fiets

Een normale elektrische fiets heeft een maximale snelheid ondersteuning van 25 kilometer per uur. Er is echter één categorie die hier buiten valt. De Speed Pedelecs! Deze snelle elektrische fietsen gaan veel sneller dan 25 kilometer per uur, maar je moet wel een helm dragen en een kenteken hebben. Het valt onder de bromfietsregels en je moet je aan andere regels houden dan e-bikes die max 25 kilometer per uur gaan.

Ontdek hier de beste speed pedelec 2023!
Ontdek hier de beste speed pedelec 2023!
Speed Pedelec kopen 2023

Hoe lang gaat de accu speed pedelec mee?

Dit is eigenlijk een dubbele vraag. De levensduur van de accu van een speed pedelec is gemiddeld 4 tot 5 jaar. Dit betekent dat je ongeveer iedere 5 jaar de accu van jouw speed pedelec moet vervangen door een nieuwe. 

De belangrijkere vraag is vaak: Hoeveel km gaat een accu van een speed pedelec mee? Dit hangt af van de grootte van de accu. Een speed pedelec met een accu van 500 Wh gaat immers langer mee dan een vergelijkbare speed pedelec met een accu van 350 Wh.

“Gemiddeld gezien rijd je 12-14 kilometer per 100 Wh.”

Let wel op, de buitentemperatuur kan veel invloed hebben op de prestatie van jouw accu. Zo kan de actieradius van jouw speed pedelec in de wintermaanden tot wel 50% minder zijn dan in de zomermaanden.

Speed pedelec voor woon- werkverkeer

Een elektrische fiets heeft een maximale snelheid ondersteuning van 25 kilometer per uur. Maar, met een speed pedelec kan je makkelijk 45 kilometer per uur rijden. Zo ben je dus razendsnel, duurzaam, goedkoop & praktisch snel bij je werk! Waarom twijfel je nog? Let er wel op dat je aan de voorwaarden voldoet om met een speed pedelec te mogen rijden, je moet namelijk dezelfde regels volgen als die van een bromfiets.

Speed Pedelec kopen

Speed pedelec kopen? Welke past bij jou?

Lees onze andere artikelen en bekijk onze website om een goed beeld te krijgen. Wij van ebikeadvies.com hebben de beste speed pedelecs die op dit moment verkrijgbaar zijn verzameld op één plek. Op die manier heb je een compleet overzicht en kan je heel eenvoudig de beste e-bikes met elkaar vergelijken op jouw toepassing. Zo kan je in onze lijsten zoeken tussen de beste speed pedelecs van 2023. Ook voor andere elektrische fietsen hebben we deze lijsten gemaakt zodat bezoekers makkelijk informatie vinden over de beschikbare soorten elektrische fietsen.

Is een speed pedelec kopen iets voor jou? Dan heb je zeker wat aan onze lijst met beste speed pedelecs. Deze lijst bevat de beste speed pedelecs die op vrijwel alle terreinen kunnen rijden, veel versnellingen hebben en waar je lang mee op pad kan gaan. Door de accu wordt fietsen voor jou draaglijker gemaakt en kun je dus veel meer op je gemak fietsen of net extremere afstanden afleggen. 

Wil jij dit ook? Bestel jouw eigen speed pedelec en geniet van de mogelijkheden die deze fiets met zich meebrengt!

Ontdek hier de beste speed pedelec 2023!Speed Pedelec kopen 2023
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische fiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. Lees onze artikelen en bekijk onze site om een goed beeld te krijgen. Bekijk alle tips en info om te ontdekken welke elektrische fiets het beste bij jouw past!

E-Bike Advies