Ontdek de beste elektrische fietsen 2024

Fietsendrager elektrische fiets kopen? Dit moet je weten!

Ontdek hier beste fietsendragers elektrische fietsen!
Fietsendrager elektrische fiets kopen? Dit moet je weten!

Vandaag de dag zijn elektrische fietsen of e-bikes niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Toch is het niet altijd makkelijk om je elektrische fiets mee naar toe te nemen. Als je je elektrische fiets(en) wil vervoeren met de auto, kan je een fietsendrager elektrische fiets kopen. Dit is het moment om een fietsendrager voor je elektrische fiets te kopen. Het mooiste is: de fietsendrager voor je elektrische fiets was nog nooit zo toegankelijk als nu. Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte fietsendrager voor je e-bike te vinden voor je auto of caravan. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een fietsendrager elektrische fiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. 

Fietsendrager elektrische fiets kopen?

Als je hart sneller gaat kloppen van ritjes op de elektrische fiets, dan neem je je geliefde tweewieler ongetwijfeld erg graag mee op vakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke fietsvakantie in Duitsland, België of in Nederland? Een fietsendrager voor je elektrische fiets kopen is een erg slimme keuze. Let er echter wel op dat niet alle fietsendragers geschikt zijn, mede door het gewicht van elektrische fietsen. Waar je dus zoal op moet letten tijdens het uitzoeken van de beste fietsendrager voor elektrische fietsen, lees je hier.

Een fietsendrager elektrische fiets is natuurlijk makkelijk in gebruik. Je kunt er meerdere elektrische fietsen mee vervoeren, zoals je elektrische mountainbike, je elektrische stadsfiets en nog veel meer soorten e-bikes. Met een fietsendrager kun je genieten van de vele voordelen van een elektrische fiets op andere en verre locaties en hoef je je geen zorgen te maken over je vervoer.

Ontdek in de volgende alinea's waar je op moet letten bij het kopen van een fietsendrager voor je elektrische fiets(en).

Ontdek hier beste fietsendragers elektrische fietsen!

Ontdek hier beste fietsendragers elektrische fietsen!
Fietsendrager elektrische fiets kopen? Dit moet je weten!

Gewicht bij de fietsendrager elektrische fiets

Maximale gewicht fietsendrager elektrische fiets

Let op wat het maximale gewicht is dat je meeneemt op de fietsendrager elektrische fiets.

Je weet het vast en zeker wel. Jouw elektrische fiets is net even wat zwaarder vergeleken met een transportfiets, een racefiets of een mountainbike zonder elektrische aandrijving. Daarom is het slim om eerst even na te gaan wat het exacte gewicht van jouw elektrische fiets is, voordat je op zoek gaat naar een geschikte fietsendrager. Vergelijk het gewicht van je fiets met het draagvermogen van de fietsendrager die je in gedachten hebt. 

Draagvermogen fietsendrager e-bikes

Houd rekening met een draagvermogen van 25 kilogram per fiets met een fietsendrager e-bikes.

Het is raadzaam om een draagvermogen van 25 kilogram per fiets in gedachten te houden als je op zoek gaat naar een fietsendrager elektrische fiets. Dit betekent dat, als je twee elektrische fietsen meeneemt op de fietsendrager, het draagvermogen 2 x 25 kg bedraagt.

Maximale kogeldruk van de trekhaak voor een fietsendrager elektrische fiets

Bepaal wat de maximale kogeldruk is van de trekhaak voor een fietsendrager voor elektrische fiets met middenmotor.

Wist je dat de trekhaak van de auto een bepaalde kogeldruk heeft? Dit is het aantal kilo’s dat je maximaal kunt vervoeren op de trekhaak. Gemiddeld gaat het tussen de 50 en 75 kilogram. Wil je graag weten wat de maximale kogeldruk is van de trekhaak is? Je kunt dit terugvinden door het plaatje naast de stekkeraansluiting van de trekhaak te bekijken. Ook is de kogeldruk van jouw auto terug te zien in de handleiding. Zowel het gewicht van de fiets als het gewicht van de fietsendrager mogen samen niet de kogeldruk van het voertuig overschrijden. Is dit wel het geval, dan merk je dat direct aan de rijeigenschappen van je auto.

Fietsendrager elektrische fiets kopen

Fietsendrager elektrische fiets kopen voor camper of aanhangwagen?

Het vervoeren van elektrische fietsen op een aanhangwagen of een camper kan met een speciale fietsendrager voor elektrische fietsen.

Neem je je elektrische fiets graag mee op een aanhangwagen of een camper? Dan heb je de keuze uit verschillende opties. Denk hierbij aan het plaatsen van de fietsendrager op de achterkant van het voertuig of op de dissel. Ook is het een mogelijkheid om een losse kogel te gebruiken op de dissel. In beide gevallen zijn er passende fietsendragers voor jouw elektrische fiets te verkrijgen.

Fietsendrager elektrische fietsen in verschillende uitvoeringen

Dus of je nu op zoek bent naar een fietsendrager 2 elektrische fietsen, fietsendrager 3 elektrische fietsen of voor een enkel model, er zijn altijd geschikte varianten om uit te kiezen. Door vooral goed te letten op de draagkracht van de fietsendrager trekhaak elektrische fietsen, ben je een stap dichter bij het vinden van het ideale model. Vandaag de dag zijn er voldoende modellen binnen verschillende prijsklassen, waardoor je ook jouw budget kunt respecteren.

Beste fietsendragers elektrische fietsen

Wij van ebikeadvies.com hebben de beste fietsendragers voor elektrische fietsen die op dit moment verkrijgbaar zijn verzameld op één plek. Op die manier heb je een compleet overzicht en kan je heel eenvoudig de beste fietsendragers voor elektrische fietsen met elkaar vergelijken op jouw toepassing. Zo kan je in onze lijsten zoeken tussen de beste fietsendrager elektrische fiets. Ook voor andere accessoires voor elektrische fietsen hebben we deze lijsten gemaakt zodat bezoekers makkelijk informatie vinden over de beschikbare accessoires elektrische fietsen.

Interesse om een goede fietsendrager elektrische fiets te kopen? Dan heb je zeker wat aan onze lijst met beste fietsendragers voor elektrische fietsen. Deze lijst bevat de beste fietsendragers voor elektrische fietsen voor uitstekende stabiliteit en extra rijcomfort. De fietsendrager zorgt voor voldoende ondersteuning en maakt autorijden met elektrische fiets(en) draaglijker.

Ontdek hier beste fietsendragers elektrische fietsen!Fietsendrager elektrische fiets kopen? Dit moet je weten!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische fiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. Lees onze artikelen en bekijk onze site om een goed beeld te krijgen. Bekijk alle tips en info om te ontdekken welke elektrische fiets het beste bij jouw past!

E-Bike Advies