Ontdek de beste elektrische fietsen 2024
Elektrische racefiets kopen? Dit moet je weten!

Een elektrische racefiets kopen? 2023 is het moment om een elektrische racefiets te kopen. Jong of oud, plezier rijder of pendelaar, een elektrische racefiets is geschikt voor iedereen. En het mooiste is: de elektrische racefiets was nog nooit zo toegankelijk als nu. Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische racefiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische racefiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. 

Houd je ervan om lekker over straat te racen, bergen te beklimmen, door de natuur te rijden of vind je het gewoon leuk om op een racefiets te fietsen? Maar ben je inmiddels wel toe aan een elektrische racefiets? Dat kan! Fiets je graag op een racefiets, maar is het fietsen zelf iets te zwaar, niet meer mogelijk, minder makkelijk of gewoon minder leuk? Dan is een elektrische racefiets ideaal voor jou! Blijf nog even hangen en dan vertellen we jou alles over de elektrische racefiets!

Elektrische racefiets kopen?

In de beginjaren waren elektrische racefietsen veelal hetzelfde. Een standaard model met een massale accu en vooral erg zwaar. Tegenwoordig komen elektrische racefietsen in heel veel verschillende vormen, maten en toepassingen. Een elektrische racefiets is een tikkeltje anders dan een gewone racefiets. Veel wielrenners kiezen voor een elektrische racefiets omdat ze fietsen super leuk vinden, maar het soms iets te zwaar kan zijn. Een elektrische racefiets helpt niet enkel mensen die gewone parcours willen afleggen, maar het helpt ook fervente wielrenners die een elektrische racefiets hebben, om nog extremere parcours, hogere bergen en langere afstanden dan de mens fysiek aankan, af te leggen. Verleg je grenzen met een elektrische racefiets! 

Je kan dezelfde of veel extremere ervaringen beleven met minder fysieke inspanningen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat wielrennen niet zwaar meer is, dit blijft afhankelijk van je parcours, afstand en snelheid waarmee je wil fietsen. In plaats van een intensieve snelheids- of bergrit, wordt het een leuke en mooie snelheids- en bergrit of gewoon een leuke fietstocht. Alles kan met deze racefiets, maar dan met minder inspanning. Dit is voor vele professionele, amateurs of hobby wielrenners de perfecte oplossing zijn!

Ontdek in de volgende alinea de belangrijkste voordelen van een elektrische racefiets.

Ontdek hier de beste elektrische racefietsen!
Ontdek hier de beste elektrische racefietsen!
Elektrische racefiets kopen

Voordelen van een elektrische racefiets

  1. Ontwerp & materiaal

Door de gebruikte materialen en het ontwerp van een elektrische racefiets, kan je snelheden halen die je nooit dacht te halen, bergtochten worden veel leuker en het fiets veel beter dan een gewone racefiets. Neem je de elektrische racefiets mee op vakantie? Dan kan je er zeker van zijn dat er niet veel plaatsen zijn waar je je niet zal amuseren! Bergen, kasseien, lange afstanden, ongeziene snelheden? Niets houdt je tegen met een elektrische racefiets.

  1. Je komt op plekken waar je normaal niet zou komen

Met een elektrische racefiets kan je (bijna) overal komen. Een onverwacht hoge bergrit? Een extreem vermoeiend parcours? Wil je deze mooie ritten vastberaden doen? Dat gaat perfect met een elektrische racefiets. Je wordt niet meer verhinderd door fysieke beperkingen en je moet geen schrik hebben om je te overbelasten.

  1. Erg comfortabel 

Door het motortje in de elektrische racefiets kan je veel comfortabeler rijden. Dit komt door de elektrische ondersteuning in de fiets. Hierdoor moet je minder zwaar trappen dan op een gewone racefiets. Ga lekker wielrennen en geniet van de natuur! Maak je geen zorgen over overbelasting, want je past de ondersteuning aan naar jouw wensen. Geniet voortaan altijd van je heerlijke fietstochten met een elektrische racefiets.

Elektrische racefiets kopen

Elektrische racefiets kopen? Hier moet je op letten!

De elektrische racefiets is in vele opzichten een zalige fiets, maar er zijn zeker enkele zaken waar je op moet letten als je een elektrische racefiets gaat kopen. 

  1. Accu van de elektrische racefiets

Houd zeker rekening met de accu van de e-racefiets. Je moet de accu regelmatig opladen en afhankelijk van het merk en de soort racefiets kan dit langer duren om op te laden en kan je racefiets de accu sneller opdoen. Is de accu leeg voor je klaar bent met wielrennen? Dan heb je geen ondersteuning meer en heb je extra gewicht aan je elektrische racefiets om mee te sleuren. Kies dus zeker een racefiets die past bij je doelen! Wil je lange afstanden doen en wil je veel ondersteuning? Kies dan een elektrische racefiets met een grote, iets zwaardere accu die je één keer langer moet opladen, maar die veel en lang ondersteuning kan geven. Wil je een elektrische racefiets die af en toe ondersteuning geeft, of doe je er korte afstanden mee? Kies dan voor een lichte accu die snel opgeladen is en weinig extra gewicht geeft aan je racefiets.

  1. Onderhoud van de elektrische racefiets

Houd er rekening mee dat je elektrische racefiets, afhankelijk van je gebruik en het fietsmerk, soms een onderhoud nodig heeft. Rijd je dagelijks op kasseien? Dan ga je sneller een onderhoud nodig hebben en kies je best voor een elektrische racefiets die duurzaam is en bestendig tegen ruigere wegen. Wil je een elektrische racefiets om af en toe te wielrennen op verharde wegen? Dan kan je gerust kiezen voor een elektrische fiets die minder onderhoud en minder offroad functies nodig heeft en vaak ook goedkoper is.

  1. Positie op de elektrische racefiets

Wat wil je doen met je fiets? Wil je wielrennen op verharde wegen, wil je enkel bergen beklimmen of net veel kasseien doen? Dit bepaalt welke positie je nodig hebt op je fiets. Houd hier zeker rekening mee als je last hebt van rugklachten.

Een elektrische racefiets heeft genoeg versnellingen. Let dus zeker op de accu, goede remmen, het design en de gebruikte materialen. Deze fietsen zijn kwalitatief erg sterk en brengen wielrenners van elk niveaus naar een hoger niveau!

Lees onze andere artikelen en bekijk onze website om een goed beeld te krijgen. Wij van ebikeadvies.com hebben de beste elektrische racefietsen die op dit moment verkrijgbaar zijn verzameld op één plek. Op die manier heb je een compleet overzicht en kan je heel eenvoudig de beste elektrische racefietsen met elkaar vergelijken op jouw toepassing. Zo kan je in onze lijsten zoeken tussen de beste elektrische racefietsen. Ook voor andere elektrische fietsen hebben we deze lijsten gemaakt zodat bezoekers makkelijk informatie vinden over de beschikbare soorten elektrische fietsen.

Is een elektrische racefiets kopen iets voor jou? Dan heb je zeker wat aan onze lijst met beste elektrische racefietsen. Deze lijst bevat de beste elektrische racefietsen die kwalitatief zijn, veel versnellingen hebben en waar je lang mee op pad kan gaan. Door de accu wordt wielrennen voor jou wat draaglijker gemaakt en kun je dus veel meer op je gemak fietsen of net extremere parcours afleggen.

Ontdek hier de beste elektrische racefietsen!Elektrische racefiets kopen
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische fiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. Lees onze artikelen en bekijk onze site om een goed beeld te krijgen. Bekijk alle tips en info om te ontdekken welke elektrische fiets het beste bij jouw past!

E-Bike Advies