Speed pedelecs worden steeds populairder in Nederland en België als een manier om snel en efficiënt te pendelen. Maar wat is de impact van deze fietsen op het milieu? In dit artikel gaan we de uitstoot van speed pedelecs onder de loep nemen en vergelijken met andere vervoersmiddelen.

Speed pedelecs en het milieu

In Nederland en België wordt steeds meer gebruik gemaakt van speed pedelecs. Dit zijn elektrische fietsen waarmee je tot wel 45 kilometer per uur kan rijden. Met een speed pedelec kan je dus makkelijker en sneller dan met een normale fiets naar je werk of school toe rijden.

Speed pedelecs hebben een positief effect op het milieu. Zo produceren ze minder CO2 dan auto’s en zijn ze goed voor de luchtkwaliteit. Ook kunnen ze helpen bij het verminderen van files en parkeerdrukte in steden.

Hoeveel CO2 produceren zij?

CO2-uitstoot is een belangrijke bijdrage aan de klimaatverandering. Het is dan ook van groot belang dat we onze uitstoot verminderen waar mogelijk. Elektrische fietsen, en met name speed pedelecs (snelle elektrische fietsen), zijn een goede manier om onze CO2-uitstoot te verminderen.

Volgens onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving produceren speed pedelecs gemiddeld 68 gram CO2 per kilometer. Dit komt overeen met ongeveer 3,4 liter benzine per 100 kilometer. Ter vergelijking: een normale auto produceert 140 gram CO2 per kilometer en een bus 115 gram CO2 per kilometer. Dus je kunt al snel zien dat speed pedelecs veel minder CO2 uitstoten dan andere voertuigen.

Speed pedelecs zijn een goede optie voor mensen die hun ecologische voetafdruk willen verminderen. Ze zijn schoon, snel en gemakkelijk te gebruiken. Bovendien zijn ze steeds meer beschikbaar.

Lees hier verder voor de beste speed pedelecs.

Ontdek de beste e-bikes in 2023Ontdek de beste refurbished elektrische fietsen