10 tips om veilig te rijden met je elektrische fiets of speed pedelec:

  1. Zorg dat je fiets goed onderhouden is. Controleer regelmatig de bandenspanning, remmen, verlichting en andere belangrijke onderdelen.
  2. Draag altijd een helm. Dit is niet alleen verplicht, maar ook belangrijk voor je eigen veiligheid in het geval van een ongeluk.
  3. Houd rekening met het weer. Als het regent of sneeuwt, kan het oppervlak van de weg gladder zijn dan normaal. Rij daarom voorzichtig en houd extra afstand tot andere verkeersdeelnemers.
  4. Wees voorzichtig bij het rijden in het donker. Zorg dat je fiets goed verlicht is en houd rekening met het feit dat andere weggebruikers je misschien niet altijd goed kunnen zien.
  5. Volg de verkeersregels. Stop bij stoplichten en stopborden en houd rekening met andere verkeersdeelnemers.
  6. Rij niet te hard. Houd rekening met de maximumsnelheid en rijd op een tempo dat veilig is voor jezelf en anderen.
  7. Rij niet te dicht achter andere verkeersdeelnemers. Houd voldoende afstand om tijdig te kunnen remmen en om te kunnen uitwijken als dat nodig is.
  8. Maak je zichtbaar. Draag kleding met reflecterende elementen en gebruik fietsverlichting als het donker is of als het slecht weer is.
  9. Wees voorzichtig bij het rijden op fietspaden. Houd rekening met voetgangers en andere fietsers en wees altijd oplettend.
  10. Zorg dat je fietsverzekering up-to-date is. Zo ben je verzekerd als je fiets beschadigd raakt of als je zelf letsel oploopt tijdens het rijden.

Het is belangrijk om altijd veilig te rijden op je elektrische fiets, zodat je jezelf en anderen beschermt tegen ongelukken. Door de bovenstaande tips in acht te nemen, loop je minder risico op ongelukken..

Ontdek de beste e-bikes in 2023Ontdek de beste refurbished elektrische fietsen