Ontdek de beste elektrische fietsen 2024
Elektrische mamafiets kopen? Dit moet je weten!

Een elektrische mamafiets kopen? 2023 is het moment om een elektrische mamafiets te kopen. Jong of oud, plezier rijder of pendelaar, een elektrische mamafiets is geschikt voor iedereen. En het mooiste is: de elektrische mamafiets was nog nooit zo toegankelijk als nu. Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische mamafiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische mamafiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. 

Fiets je graag op een elektrische mamafiets, maar is het fietsen zelf iets te zwaar, niet meer mogelijk of gewoon minder makkelijk? Dan is een elektrische mamafiets ideaal voor jou! Ben je al op zoek naar een elektrische mamafiets? Dan ben je bij ons op het juiste spoor. Benieuwd waarom je best kiest voor een e-bike voor mamas? Blijf dan nog even hangen en dan vertellen we jou alles over de elektrische mamafiets!

Elektrische mamafiets kopen?

In de beginjaren waren elektrische mamafietsen veelal hetzelfde. Een standaard model met een massale accu en vooral erg zwaar. Tegenwoordig komen elektrische mamafiets in heel veel verschillende vormen, maten en toepassingen. De meeste mensen hebben interesse in een elektrische stadsfiets. Het heeft een traditioneel fietsmodel, geeft trapondersteuning en is gemakkelijk in gebruik en onderhoud. Ideaal voor de meeste mensen!

Verschil tussen een elektrische mamafiets en een speed pedelec

Een normale elektrische fiets heeft een maximale snelheid ondersteuning van 25 kilometer per uur. Er is echter één categorie die hier buiten valt, de Speed Pedelecs. Deze snelle elektrische fietsen gaan veel sneller dan 25 kilometer per uur, maar je moet wel een helm dragen en een kenteken hebben. Het valt onder de bromfietsregels en je moet je aan andere regels houden dan elektrische mamafiets die max. 25 kilometer per uur gaan.

Een elektrische mamafiets kopen? Lees er meer over in de volgende alinea.

Ontdek hier de beste elektrische mamafietsen!
Ontdek hier de beste elektrische mamafietsen!
Elektrische mamafiets kopen

Hoe lang gaat de accu van een elektrische mamafiets mee?

Dit is eigenlijk een dubbele vraag. De levensduur van de accu van een elektrische mamafiets is gemiddeld 4 tot 5 jaar. Dit betekent dat je ongeveer iedere 5 jaar de accu van jouw elektrische mamafiets moet vervangen door een nieuwe. 

De belangrijkere vraag is vaak: Hoeveel km gaat een accu van een elektrische mamafiets mee? Dit hangt af van de grootte van de accu. Een e-bike met een accu van 500 Wh gaat immers langer mee dan een vergelijkbare e-bike met een accu van 350 Wh.

“Gemiddeld gezien rijd je 12-14 kilometer per 100 Wh.”

Daarnaast kan je tijdens het fietsen aangeven in hoeverre je trapondersteuning verlangt. Gebruik je minder trapondersteuning dan kan je gemakkelijk 20-25 kilometer per 100 Wh behalen!

Let wel op, de buitentemperatuur kan veel invloed hebben op de prestatie van jouw accu. Zo kan de actieradius van jouw elektrische mamafiets in de wintermaanden tot wel 50% minder zijn dan in de zomermaanden.

Elektrische mamafiets

Elektrische mamafiets voor woon- werkverkeer

Een elektrische mamafiets heeft een maximale snelheid ondersteuning van 25 kilometer per uur. Zo ben je dus razendsnel, duurzaam, goedkoop & praktisch snel bij je werk! Waarom twijfel je nog? Bovendien kan je een fietsvergoeding aanvragen aan je werkgever die je vaak een mooie netto vergoeding in ruil geeft.

Elektrische mamafiets kopen? Welke past bij jou?

Voor de meeste mensen raden wij een elektrische mamafiets met middenmotor aan, Lees onze andere artikelen en bekijk onze website om een goed beeld te krijgen. Wij van ebikeadvies.com hebben de beste elektrische mamafietsen die op dit moment verkrijgbaar zijn verzameld op één plek. Op die manier heb je een compleet overzicht en kan je heel eenvoudig de beste e-bikes met elkaar vergelijken op jouw toepassing. Zo kan je in onze lijsten zoeken tussen de beste elektrische mamafietsen. Ook voor andere elektrische fietsen hebben we deze lijsten gemaakt zodat bezoekers makkelijk informatie vinden over de beschikbare soorten elektrische fietsen.

Wil jij een elektrische mamafiets kopen? Dan heb je zeker wat aan onze lijst met beste elektrische mamafietsen. Deze lijst bevat de beste elektrische mamafietsen die in alle steden kunnen rijden, comfortabel zijn en waar je lang mee op pad kan gaan. Door de accu wordt fietsen voor jou draaglijker gemaakt en kun je dus veel meer op je gemak fietsen! 

Wil jij dit ook? Bestel jouw eigen elektrische mamafiets en geniet van de mogelijkheden die deze e-bike met zich meebrengt!

Ontdek hier de beste elektrische mamafietsen!Elektrische mamafiets kopen
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische fiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. Lees onze artikelen en bekijk onze site om een goed beeld te krijgen. Bekijk alle tips en info om te ontdekken welke elektrische fiets het beste bij jouw past!

E-Bike Advies