Ontdek de beste elektrische fietsen 2024
Elektrische transportfiets kopen in 2023? Dit moet je weten!

2023 is het moment om een elektrische transportfiets te kopen. Het mooiste is: de elektrische transportfiets was nog nooit zo toegankelijk als nu. Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische transportfiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische transportfiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. 

Elektrische transportfiets kopen?

Een elektrische transportfiets is natuurlijk stijlvol, handig en zeer makkelijk in gebruik. Je kan vanalles meenemen op de fiets door de bagagedragers voor- en/of achteraan. Even de boodschappen doen met de fiets? Een leuke fietstocht maken met vrienden of familie? Daar is de elektrische transportfiets perfect voor! Door de elektrische motor op de transportfiets, bepaal je zelf hoeveel moeite je doet om te fietsen. Geniet van de vele voordelen van een transportfiets zonder zwaar te moeten trappen. Heb je altijd al met een mooie transportfiets willen rijden, maar vond je het fietsen zelf te zwaar ogen? Of wil je soms ondersteuning als je fiets zwaar beladen is met bijvoorbeeld boodschappen of als je een berg op moet? Dan is er nu dé oplossing met de elektrische transportfiets!

Ontdek in de volgende alinea de belangrijkste voordelen van een elektrische transportfiets.

Ontdek hier beste elektrische transportfietsen van 2023!
Ontdek hier beste elektrische transportfietsen van 2023!
Elektrische transportfiets kopen 2023

Voordelen van een elektrische transportfiets

  1. Extra veel bagage

Even snel boodschappen doen met de fiets? Je kinderen ophalen van school? Het kan heel gemakkelijk met een elektrische transportfiets. Je hebt genoeg ruimte om voor- of achteraan spullen op te bergen op de bagagedragers. Kies zeker voor een elektrische transportfiets als je een gezond en duurzaam alternatief wil gebruiken voor je auto. Bovendien draag je zo ook je steentje bij naar een duurzame wereld. 

  1. Geen parkeerplek nodig

Met je transportfiets moet je geen rekening houden met parkeerplekken. Dit maakt het gebruik ervan, in bijvoorbeeld een stad, extra handig. Je kunt dan gemakkelijk winkelen en al je spullen meenemen zonder dat je parkeergeld moet te betalen. En je moet je natuurlijk geen zorgen maken over volle parkings. Voor sommige mensen is dit een absolute no brainer!

  1. Frisse lucht

Met een elektrische transportfiets ben je lekker buiten. Je bent aan het fietsen, niet te zwaar dankzij de elektrische motor, en je bent gezond bezig. Je moet niet iedere keer met de auto gaan. Voor je gezondheid is het sowieso beter, want je bent heerlijk buiten en aan het bewegen! Bovendien is een elektrische transportfiets bijzonder leuk om gewone fietstochten te maken. Je kan veel meenemen om bijvoorbeeld ergens leuk te picknicken of een lange fietstocht te maken.

Elektrische transportfiets kopen

Elektrische transportfiets kopen? Hier moet je op letten!

De elektrische transportfiets is in vele opzichten een geweldige en super handige fiets, maar er zijn zeker enkele zaken waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische transportfiets. 

  1. Grootte van de elektrische transportfiets

Als je een elektrische transportfiets koopt, kan je ervan uitgaan dat je voldoende ruimte nodig hebt om hem op te bergen of op de weg te plaatsen. Let er dus zeker op hoe groot de transportfiets is en of je een plaats hebt om hem te parkeren buiten of binnen. Er zijn verschillende maten en vormen van elektrische transportfiets. Gelukkig heb je in België steeds meer en bredere fietspaden en ook steeds meer fietsenstallingen. Er worden vaak plaatsen voorzien voor speciale fietsen zoals elektrische transportfiets. Geen zorgen dus als je met je elektrische transportfiets een dagje naar het stad wil.

  1. Accu van de elektrische transportfiets

Houd zeker rekening met de accu van de elektrische transportfiets. Je moet de accu regelmatig opladen en afhankelijk van het merk en de soort transportfiets kan dit langer duren om op te laden en kan je accu van de transportfiets sneller opdoen. Is de accu leeg tijdens het fietsen? Dan heb je een vrij zware transportfiets die je zelf moet voortrappen. Geen aanrader! Kies zeker een elektrische transportfiets die past bij je doelen. Moet je lange afstanden doen en wil je veel ondersteuning? Kies dan een elektrische transportfiets met een grote, iets zwaardere accu die je één keer langer moet opladen, maar die veel en lang ondersteuning kan geven. Wil je een elektrische transportfiets die af en toe ondersteuning geeft, of doe je er korte afstanden mee? Kies dan voor een lichte accu die snel opgeladen is en weinig extra gewicht geeft aan je transportfiets.

De meeste elektrische transportfietsen zijn iets zwaarder dan ‘gewone transportfietsen’, maar met goed werkende remmen en een uitstekende accu heb je de perfecte ondersteuning voor je elektrische transportfiets. De e-transportfiets is vrij stabiel en stevig.

Wij van ebikeadvies.com hebben de beste elektrische transportfietsen die op dit moment verkrijgbaar zijn verzameld op één plek. Op die manier heb je een compleet overzicht en kan je heel eenvoudig de beste transportfietsen met elkaar vergelijken op jouw toepassing. Zo kan je in onze lijsten zoeken tussen de beste elektrische transportfietsen. Ook voor andere elektrische fietsen hebben we deze lijsten gemaakt zodat bezoekers makkelijk informatie vinden over de beschikbare soorten elektrische fietsen.

Is een elektrische transportfiets kopen iets voor jou? Dan heb je zeker wat aan onze lijst met beste elektrische transportfietsen. Deze lijst bevat de beste elektrische transportfietsen voor heerlijke fietsritten met voldoende ruimte en een minimale inspanning! Je kan er van alles mee doen, van snelle boodschappen tot lange afstandstochten.

Ontdek hier beste elektrische transportfietsen van 2023!Elektrische transportfiets kopen 2023
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische fiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. Lees onze artikelen en bekijk onze site om een goed beeld te krijgen. Bekijk alle tips en info om te ontdekken welke elektrische fiets het beste bij jouw past!

E-Bike Advies