Beste elektrische mountainbikes 2023

Dé beste elektrische mountainbikes in 2023, wij zochten het voor je uit:
Ontdek hier alle elektrische mountainbikes
Beste elektrische mountainbikes 2023

Beste elektrische mountainbike 2023

Wij zochten voor jou dé beste elektrische mountainbikes 2023. Lees zeker verder voor de lijst met de beste elektrische mountainbikes 2023 en waarom je die zou moeten kiezen. Wij zijn dagelijks bezig met de beste elektrische fietsen voor jou op te zoeken en die op een rijtje te zetten. Ons doel is om zo veel mogelijk mensen op de (elektrische) fiets te krijgen. Lees verder voor alle info over elektrische mountainbikes.

Populairste elektrische mountainbike 2023

Uit de lijst beste elektrische mountainbike 2023 is de Dolphin MM e-bike momenteel dé populairste elektrische mountainbike 2023. Deze mountainbike is toegankelijk en heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Deze e-bike overtuigt veel mensen over te stappen naar een elektrische mountainbike. Deze super krachtige elektrische mountainbike is zeer stevig en heeft een super goed rijcomfort. Die combinatie maakt van deze fiets een populaire keuze. De ideale elektrische mountainbike voor stevige modder of bosritten, maar ook voor in de stad. Een absolute aanrader!

Geïnteresseerd in deze elektrische mountainbike? Je kan de Dolphin MM e-bike kopen via deze link.

Voordelen van de Dolphin MM e-bike

✔ Populairste elektrische mountainbike 2023

✔ Toegankelijk

✔ Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

✔ Zeer stevig

✔ Super krachtige motor

✔ Strak design

Specificaties van de elektrische mountainbike

 • 10 versnellingen
 • Actieradius: Meer dan 150 km
 • Motorpositie: Midden
 • Accupositie: In frame
Beste elektrische mountainbike 2023

Goedkoopste elektrische mountainbike 2023

Uit de lijst beste elektrische mountainbike 2023 is de Sachsen R6 momenteel dé goedkoopste elektrische mountainbike 2023. Deze elektrische mountainbike is toegankelijk en betaalbaar voor de meeste mensen. Deze e-bike maakt de stap om een elektrische mountainbike te kopen voor veel mensen gemakkelijk. Deze elektrische mountainbike is stevig en betaalbaar. Die combinatie maakt van deze fiets een slimme en goedkope keuze. De efficiënte elektrische mountainbike zorgt ervoor dat je efficiënt, veilig en duurzaam kan fietsen. Bovendien is de Sachesenrad R6 ideaal voor sport, mountainbiken en lange afstanden! Zeker een aanrader.

Geïnteresseerd in deze elektrische mountainbike? Je kan de Sachesenrad R6 e-bike kopen via deze link.

Voordelen van de Sachsenrad R6 e-bike

✔ Goedkope elektrische mountainbike 2023

✔ Betaalbaar

✔ Stevig

✔ Efficiënt

Specificaties van de elektrische mountainbike

 • 7 versnellingen
 • Actieradius: 0-75 km
 • Motorpositie: Achterwiel
 • Accupositie: Aan frame
Beste elektrische mountainbike 2023

Beste kwaliteit elektrische mountainbike 2023

Uit de lijst beste elektrische mountainbike 2023 is de Zerga E-7000 e-bike momenteel dé meest kwaliteitsvolle elektrische mountainbike 2023. Deze elektrische fiets is toegankelijk en heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Deze e-bike overtuigt veel mensen over te stappen op een elektrische mountainbike. De mountainbike is zeer stevig en heeft een super goed rijcomfort. Die combinatie maakt van deze fiets een populaire keuze. De super fiets is samengesteld uit top componenten. De ideale elektrische mountainbike voor lange bosritten, bergen, modder en ritten door de stad. Een absolute aanrader!

Geïnteresseerd in deze elektrische fiets? Je kan de Zerga E-7000 elektrische mountainbike kopen via deze link.

Voordelen van de  Zerga E-7000 e-bike

✔ Beste kwaliteit elektrische mountainbike 2023

✔ Toegankelijk

✔ Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

✔ Zeer stevig

✔ Super goed rijcomfort

✔ Strak design

✔ Samengesteld uit TOP componenten

Specificaties van de elektrische mountainbike

 • 11 versnellingen
 • Actieradius: 100-150 km
 • Motorpositie: Midden
 • Accupositie: Aan frame
Beste elektrische mountainbike 2023

Beste beoordeelde elektrische mountainbike 2023

Uit de lijst beste elektrische mountainbike 2023 is de Ostrichoo Nero elektrische MTB fiets momenteel dé best beoordeelde elektrische mountainbike 2023. Deze mountainbike is toegankelijk voor iedereen en heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Deze e-bike maakt de stap om een elektrische mountainbike te kopen voor de combinatie met een actieve levensstijl ideaal. Deze elektrische mountainbike  is zeer stevig en heeft een extreem goed rijcomfort. Deze elektrische mountainbike is niet de goedkoopste, maar zeker betaalbaar in verhouding met de meerwaarde van de fiets. Ideaal voor de stad of voor een stevige mountainbiketocht. Zeker een aanrader!

Geïnteresseerd in deze elektrische fiets? Je kan de Ostrichoo Nero elektrische mountainbike kopen via deze link.

Voordelen van de Ostrichoo Nero e-bike

✔ Beste beoordeelde elektrische mountainbike 2023

✔ Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

✔ Zeer stevig

✔ Uitstekende rijervaring & rijcomfort

Specificaties van de elektrische mountainbike

 • 7 versnellingen
 • Actieradius: Tot 100 km
 • Motorpositie: Achterwiel
 • Accupositie: Aan frame
Beste elektrische mountainbike 2023

Gekozen door de redactie van ebikeadvies.com

Uit de lijst beste elektrische mountainbike 2023 is de Qivelo Fito26 e-bike momenteel onze favoriete elektrische mountainbike 2023 verkozen door onze redactie van ebikeadvies.com. Deze elektrische mountainbike heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en heeft een coole en sportieve look waar de batterij onzichtbaar is. Deze elektrische mountainbike is zeer stevig. Deze elektrische fiets is niet de goedkoopste, maar zeker betaalbaar in verhouding met de meerwaarde van de MTB. Is design en kwaliteit belangrijk voor jou? Dan is de Qivelo Fito26 elektrische mountainbike zeker een aanrader door ebikeadvies.com!

Geïnteresseerd in deze elektrische mountainbike? Je kan de Qivelo Fito26 elektrische mountainbike kopen via deze link.

Voordelen van de Qivelo Fito26 MTB

✔ Aanbevolen elektrische mountainbike 2023 door ebikeadvies.com

✔ Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

✔ Zeer stevig

✔ Sportieve look

✔ Onzichtbare batterij

✔ Design & kwaliteit

Specificaties van de elektrische mountainbike

 • 9 versnellingen
 • Actieradius: 0-75 km
 • Motorpositie: Achterwiel
 • Accupositie: Aan frame
Beste elektrische mountainbike 2023

Waar moet ik op letten bij het kopen van een elektrische mountainbike?

De elektrische mountainbike is in vele opzichten een geweldige fiets, maar er zijn zeker enkele zaken waar je op moet letten als je een elektrische mountainbike gaat kopen. 

 1. Accu van de elektrische mountainbike

Houd zeker rekening met de accu van de elektrische mountainbike. Je moet de accu regelmatig opladen en afhankelijk van het merk en de soort mountainbike kan dit langer duren om op te laden en kan je mountainbike de accu sneller opdoen. Is de accu leeg voor je klaar bent met fietsen? Dan heb je geen ondersteuning meer en heb je extra gewicht aan je mountainbike om mee te sleuren. Kies een elektrische mountainbike die past bij je doelen. Wil je lange afstanden doen en wil je veel ondersteuning? Kies dan een elektrische mountainbike met een grotere, iets zwaardere accu die je één keer langer moet opladen, maar die veel en lang ondersteuning kan geven. Wil je een elektrische mountainbike die af en toe ondersteuning geeft, of doe je er korte afstanden mee? Kies dan voor een lichte accu die snel opgeladen is en weinig extra gewicht geeft aan je mountainbike.

 1. Onderhoud van de elektrische mountainbike

Houd er rekening mee dat je elektrische mountainbike, afhankelijk van je gebruik en het fietsmerk, soms een onderhoud nodig heeft. Rijd je wekelijks op vele ruige off road wegen? Dan ga je sneller een onderhoud nodig hebben en kies je best voor een elektrische mountainbike die duurzaam is en bestendig tegen ruige wegen. Wil je een elektrische mountainbike voor af en toe een ritje te maken? Dan kan je gerust kiezen voor een elektrische mountainbike die minder onderhoud en minder offroad functies nodig heeft en vaak ook goedkoper is.

 1. Positie op de elektrische mountainbike

Wat wil je doen met je mountainbike? Wil je rijden op verharde wegen, wil je enkel downhillbiken of net veel bergop fietsen? Dit bepaalt welke positie je nodig hebt op je fiets. Houd hier zeker rekening mee als je last hebt van rugklachten

Een elektrische mountainbike heeft genoeg versnellingen. Let dus zeker op de accu, goede remmen en een stabiele mountainbike. Deze fietsen zijn kwalitatief erg sterk en zorgen voor fietsmogelijkheden op vrijwel alle plekken. Lees onze andere artikelen en bekijk onze website om een goed beeld te krijgen. Wij van ebikeadvies.com hebben de beste elektrische mountainbikes die op dit moment verkrijgbaar zijn verzameld op één plek. Op die manier heb je een compleet overzicht en kan je heel eenvoudig de beste elektrische mountainbikes met elkaar vergelijken op jouw toepassing. Zo kan je in onze lijsten zoeken tussen de beste elektrische mountainbikes van 2023. Ook voor andere elektrische fietsen hebben we deze lijsten gemaakt zodat bezoekers makkelijk informatie vinden over de beschikbare soorten elektrische fietsen.

Beste elektrische mountainbike 2023

Wil jij dit ook? Bestel jouw eigen elektrische mountainbike en geniet van de mogelijkheden die deze e-bike met zich meebrengt!

Ontdek hier alle elektrische mountainbikes

FAQ - Veel gestelde vragen

heb je nog een vraag over elektrische fietsen? Wij verzamelden de meest gestelde vragen die we ontvingen in onze mailbox, via chatberichten, via onze website formulieren en die het meest worden gezocht via zoekmachines. Klik op de vraag voor meer informatie en voor een antwoord van onze experten. Heb je een belangrijke vraag die hier niet tussen staat? Laat het ons even weten via het contactformulier en wij helpen jou verder.

Wat is een elektrische mountainbike?

Een elektrische mountainbike, ook wel bekend als een e-mountainbike of e-MTB, is een fiets met trapondersteuning die speciaal is ontworpen voor offroad-rijden. Deze fietsen zijn voorzien van een elektrische motor die de berijder helpt bij het trappen, waardoor het makkelijker wordt om steile heuvels op te rijden en lange afstanden af te leggen zonder vermoeid te raken.

Hoe duur is een elektrische mountainbike?

Elektrische mountainbikes kunnen behoorlijk duur zijn, afhankelijk van het merk, het model en de specificaties. Je kunt al een e-MTB kopen vanaf ongeveer €1500,-, maar de prijs kan oplopen tot wel €10.000,- of meer voor high-end modellen met de nieuwste technologie en geavanceerde specificaties.

Welke e-bikes zijn legaal?

In België zijn elektrische fietsen met trapondersteuning tot 25 km/u legaal. E-bikes die harder gaan dan 25 km/u worden beschouwd als snelle elektrische fietsen (speed pedelecs) en hebben een kenteken, helm, verzekering en rijbewijs B nodig. Het is belangrijk om de lokale wet- en regelgeving te controleren, omdat deze kan verschillen tussen landen en regio's.

Is elektrisch fietsen goed?

Elektrisch fietsen heeft vele voordelen, waaronder het verminderen van de afstand die je aflegt met de auto, het verbeteren van de gezondheid en het verlagen van de CO2-uitstoot. Het is ook een geweldige manier om meer tijd buiten door te brengen en de natuur te verkennen. Echter, elektrisch fietsen is niet voor iedereen geschikt en het is belangrijk om de mogelijke nadelen af te wegen, zoals de hogere aanschafprijs, de afhankelijkheid van de batterij en de onderhoudskosten.

Wat is op dit moment de beste e-bike?

Er is niet één elektrische mountainbike die voor iedereen de beste keuze is, omdat de beste e-MTB afhangt van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Sommige topmerken van e-bikes zijn: Ostrichoo, Qivelo en Zerga. Het is belangrijk om verschillende modellen te vergelijken en te testen voordat je een aankoopbeslissing maakt.

Wat zijn de beste e-bikes in 2022?

In 2022 zijn er veel nieuwe e-bike modellen op de markt gekomen, en het kan lastig zijn om te bepalen welke het beste zijn. Onze experts raden de Qivelo Fito26 e-bike aan omwille van zijn uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, stevigheid en 'verstopte' batterij.

Wat is beter: voorwiel- of middenmotor?

Of een voorwiel- of middenmotor beter is, hangt af van je persoonlijke voorkeur en de manier waarop je de fiets wilt gebruiken. Over het algemeen worden middenmotoren beschouwd als de betere keuze voor offroad-rijden, omdat ze meer kracht en controle bieden op ruw terrein. Voorwielmotoren zijn echter beter geschikt voor gebruik op de weg, omdat ze een soepeler rijgedrag bieden en minder snel slippen.

Is een elektrische fiets goedkoper in Duitsland?

Het is mogelijk dat elektrische fietsen goedkoper zijn in Duitsland dan in België, vanwege verschillen in belastingen en invoerrechten. Echter, het is belangrijk om rekening te houden met de extra kosten van het importeren van een fiets, zoals verzendkosten en eventuele belastingen die betaald moeten worden bij de grens.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands elektrische fiets?

Als je een tweedehands elektrische fiets wilt kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Controleer bijvoorbeeld de staat van de batterij en vraag naar de leeftijd van de fiets. Het is ook belangrijk om te controleren of alle elektronische onderdelen goed werken en of er geen beschadigingen zijn aan het frame of de wielen.

Kan een e-bike harder dan 25 km/u?

Een e-bike met trapondersteuning mag in België niet harder gaan dan 25 km/u. Als je sneller wilt rijden dan 25 km/u, kun je kiezen voor een speed pedelec, maar houd er rekening mee dat deze aanvullende vereisten heeft, zoals een helm, een verzekering en en rijbewijs B.

Dit zijn de populairste elektrische mountainbikes merken

Wij selecteren de populairste merken voor elektrische mountainbikes op basis van de hoe het merk zicht positioneert in de markt tegenover andere merken. Daarnaast onderzoeken wij een veel andere factoren. We bekijken bijvoorbeeld hoe veel er online wordt gezocht naar het merk, of veel online webshops en lokale fysieke winkels deze merken verkopen en of de merknaam bekend is bij onze experten.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische fiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. Lees onze artikelen en bekijk onze site om een goed beeld te krijgen. Bekijk alle tips en info om te ontdekken welke elektrische fiets het beste bij jouw past!

E-Bike Advies