Ontdek de beste elektrische fietsen 2024
Elektrische fatbike kopen? Dit moet je weten!

2023 is het moment om een elektrische fatbike te kopen. Jong of oud, plezier rijder of pendelaar, een elektrische fatbike is geschikt voor iedereen. En het mooiste is: de elektrische fatbike was nog nooit zo toegankelijk als nu. Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische fatbike te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fatbike? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. 

Houd je ervan om lekker door de natuur te crossen of vind je het gewoon leuk om op een fatbike te fietsen? Maar ben je inmiddels wel toe aan een elektrische fatbike? Dat kan! Fiets je graag op een fatbike, maar is het fietsen zelf iets te zwaar, niet meer mogelijk of gewoon minder makkelijk? Dan is een elektrische fatbike ideaal voor jou! Blijf dan nog even hangen en dan vertellen we jou alles over de elektrische fatbike en waar je op moet letten als je eentje wil kopen! 

Elektrische fatbike kopen?

In de beginjaren waren elektrische fatbikes veelal hetzelfde. Een standaard model met een massale accu en vooral erg zwaar. Tegenwoordig komen elektrische fatbikes in heel veel verschillende vormen, maten en toepassingen. Een elektrische fatbike is een tikkeltje anders dan een gewone fatbike. Veel sportievelingen kiezen voor een elektrische fatbike omdat ze fatbiking super leuk vinden, maar het soms iets te zwaar kan zijn. Een elektrische fatbike helpt niet enkel mensen die gewone parcours willen afleggen, maar het helpt ook fervente fatbikers die een fatbike hebben, om nog extremere parcours af te leggen en nog langere afstanden af te leggen, dan de mens fysiek aankan.

Je kan veel extremere parcours afleggen, met minder fysieke inspanningen (dit wil niet zeggen dat fatbiking niet zwaar meer is, dit blijft afhankelijk van je parcours, afstand en snelheid waarmee je wil fatbiken). In plaats van een intensieve bos- of bergrit, wordt het een relaxte, maar mooie bos- en bergrit of gewoon een fietstocht. Alles kan met deze e-bike, maar dan met minder inspanning. Dit is voor vele professionele fatbikers, amateurs of hobby fatbikers de perfecte oplossing zijn!

Ontdek in de volgende alinea de belangrijkste voordelen van een elektrische fatbike.

Ontdek hier beste elektrische fatbike!
Ontdek hier beste elektrische fatbike!
Elektrische fatbike kopen

Voordelen van een elektrische fatbike

  1. Overal te gebruiken

Door de sterkte en beweegbaarheid van een elektrische fatbike, kan je op bijna alle plekken en ondergronden rijden. Zeer handig als je vrij wilt rijden op verschillende plaatsen. Neem je de elektrische fatbike mee op vakantie? Dan kan je er zeker van zijn dat er niet veel plaatsen zijn waar je niet kan rijden. Strand, bergen, rotsen of bossen? Niets houdt je tegen met een elektrische fatbike.

  1. Je komt op plekken waar je normaal niet zou komen

Met een elektrische fatbike kan je (bijna) overal komen. Een onverwacht hoge bergrit? Een extreem vermoeiend parcours? Wil je deze mooie of extreme fatbikeritten vastberaden doen? Dat gaat perfect met een elektrische fatbike. Je wordt niet meer verhinderd door fysieke beperkingen en je moet geen schrik hebben om je te overbelasten.

  1. Erg comfortabel 

Door het motortje in de elektrische fatbike kan je veel comfortabeler rijden. Dit komt door de elektrische ondersteuning in de fiets. Hierdoor moet je minder zwaar trappen dan op een gewone fatbike. Ga lekker in de natuur fatbiken en maak je geen zorgen over overbelasting, want je past de ondersteuning aan naar jouw wensen. Geniet voortaan altijd van je heerlijke fatbiketochten met een elektrische fatbike.

Elektrische fatbike kopen

Elektrische fatbike kopen? Hier moet je op letten!

De elektrische fatbike is in vele opzichten een geweldige fiets, maar er zijn zeker enkele zaken waar je op moet letten als je een elektrische fatbike gaat kopen. 

  1. Accu van de elektrische fatbike

Houd zeker rekening met de accu van de elektrische fatbike. Je moet de accu regelmatig opladen en afhankelijk van het merk en de soort fatbike kan dit langer duren om op te laden en kan je fatbike de accu sneller opdoen. Is de accu leeg voor je klaar bent met fietsen? Dan heb je geen ondersteuning meer en heb je extra gewicht aan je fatbike om mee te sleuren. Kies een elektrische fatbike die past bij je doelen. Wil je lange afstanden doen en wil je veel ondersteuning? Kies dan een elektrische fatbike met een grotere, iets zwaardere accu die je één keer langer moet opladen, maar die veel en lang ondersteuning kan geven. Wil je een elektrische fatbike die af en toe ondersteuning geeft, of doe je er korte afstanden mee? Kies dan voor een lichte accu die snel opgeladen is en weinig extra gewicht geeft aan je fatbike.

  1. Onderhoud van de elektrische fatbike

Houd er rekening mee dat je elektrische fatbike, afhankelijk van je gebruik en het fietsmerk, soms een onderhoud nodig heeft. Rijd je wekelijks op vele ruige off road wegen? Dan ga je sneller een onderhoud nodig hebben en kies je best voor een elektrische fatbike die duurzaam is en bestendig tegen ruige wegen. Wil je een elektrische fatbike voor af en toe een ritje te maken? Dan kan je gerust kiezen voor een elektrische fatbike die minder onderhoud en minder offroad functies nodig heeft en vaak ook goedkoper is.

  1. Positie op de elektrische fatbike

Wat wil je doen met je fatbike? Wil je rijden op verharde wegen, wil je enkel downhillbiken of net veel bergop fietsen? Dit bepaalt welke positie je nodig hebt op je fiets. Houd hier zeker rekening mee als je last hebt van rugklachten

Een elektrische fatbike heeft genoeg versnellingen. Let dus zeker op de accu, goede remmen en een stabiele fatbike. Deze fietsen zijn kwalitatief erg sterk en zorgen voor fietsmogelijkheden op vrijwel alle plekken. Lees onze andere artikelen en bekijk onze website om een goed beeld te krijgen. Wij van ebikeadvies.com hebben de beste elektrische fatbikes die op dit moment verkrijgbaar zijn verzameld op één plek. Op die manier heb je een compleet overzicht en kan je heel eenvoudig de beste elektrische fatbikes met elkaar vergelijken op jouw toepassing. Zo kan je in onze lijsten zoeken tussen de beste elektrische fatbikes. Ook voor andere elektrische fietsen hebben we deze lijsten gemaakt zodat bezoekers makkelijk informatie vinden over de beschikbare soorten elektrische fietsen.

Is een elektrische fatbike kopen iets voor jou? Dan heb je zeker wat aan onze lijst met de beste elektrische fatbike. Deze lijst bevat de beste elektrische fatbikes die op vrijwel alle terreinen kunnen rijden, veel versnellingen hebben en waar je lang mee op pad kan gaan. Door de accu wordt fatbiken voor jou wat draaglijker gemaakt en kun je dus veel meer op je gemak fietsen of net extremere parcours afleggen.

Ontdek hier beste elektrische fatbike!Elektrische fatbike kopen
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische fiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. Lees onze artikelen en bekijk onze site om een goed beeld te krijgen. Bekijk alle tips en info om te ontdekken welke elektrische fiets het beste bij jouw past!

E-Bike Advies