Ontdek de beste elektrische fietsen 2024
Elektrische driewieler kopen in 2023? Dit moet je weten!

2023 is het moment om een elektrische driewieler te kopen. Het mooiste is: de elektrische driewieler was nog nooit zo toegankelijk als nu. Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte driewieler te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische driewieler? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. 

Fiets je graag? Maar is het fietsen zelf iets te zwaar, niet meer mogelijk of gewoon minder makkelijk? Dan is een elektrische driewieler ideaal voor jou! Benieuwd waarom je best kiest voor een elektrische driewieler? Blijf dan nog even hangen en we vertellen jou alles over de elektrische driewielers!

Elektrische driewieler kopen?

Bij het kiezen van een elektrische driewieler komt veel kijken. Er zijn veel verschillende type driewielers met veel verschillende soorten functies. Een elektrische driewieler heeft een batterij of motor nodig om te kunnen functioneren. Er zijn verschillende soorten motoren/accu’s in verschillende prijsklasse en kwaliteit. In dit artikel vertellen we jou waarom je absoluut voor een elektrische driewieler moet kiezen!

De elektrische driewieler is een van de beste, comfortabelste en gebruiksvriendelijke elektrische fiets op de markt. Dit komt door de ondersteunende trapfunctie en door de stabiliteit die je krijgt van de drie wielen en de elektrische motor aan de fiets.

Er zijn drie voornaamste soorten elektrische driewielers:

  1. Elektrische driewieler voor volwassenen: wordt voornamelijk gebruikt om extra comfort en stabiliteit te bieden bij het fietsen. Je kan je evenwicht veel beter houden en je krijgt trapondersteuning. Ideaal voor volwassenen of ouderen die graag fietsen, maar toch liever dat extra comfort en extra trapondersteuning willen.
  1. Elektrische driewieler voor andersvaliden: Sommige mensen die fysiek andere noden hebben, kunnen gebruik maken van een elektrische driewieler voor extra stabiliteit tijdens het fietsen.
  1. Elektrische driewieler voor transport: Zoals de naam al verklapt zijn dit fietsen gemaakt voor transport. Ze hebben zowel een bagagedrager als een transportrek voorop. Daarnaast zijn er natuurlijk ook elektrische driewielers met een bak voorop zoals de elektrische bakfietsen.

Ontdek in de volgende alinea de belangrijkste voordelen van een elektrische driewieler.

Ontdek hier beste elektrische driewielers van 2023!
Ontdek hier beste elektrische driewielers van 2023!
Elektrische driewieler kopen 2023

Voordelen van een elektrische driewieler

  1. Extra veel bagage

Even snel boodschappen doen met de fiets? Je kinderen ophalen van school? Het kan heel gemakkelijk zijn met een elektrische driewieler. Je hebt genoeg ruimte om er echt vanalles in te bergen. Kies zeker voor een elektrische driewieler als je een gezond en duurzaam alternatief wil gebruiken voor je auto. Bovendien draag je zo ook je steentje bij naar een duurzame wereld. 

  1. Geen parkeerplek nodig

Met je elektrische driewieler moet je geen rekening houden met parkeerplekken. Dit maakt het gebruik ervan, in bijvoorbeeld een stad, extra handig. Je kunt dan makkelijk gaan winkelen en al je spullen meenemen zonder dat je parkeergeld hoeft te betalen. En je moet je natuurlijk geen zorgen maken over overvolle parkings. Vaak past er net zoveel in je kofferbak als in je bagageruimte van je elektrische driewieler. Voor sommige mensen is dit een absolute no brainer!

  1. Frisse lucht

Met een elektrische driewieler ben je lekker buiten, lekker aan het fietsen, niet te zwaar dankzij de elektrische motor, en je bent gezond bezig. Je moet niet iedere keer met de auto gaan! Bovendien is een elektrische driewieler bijzonder leuk om gewone fietstochten mee te maken. Je kan veel meenemen om bijvoorbeeld ergens leuk te picknicken.

Elektrische driewieler kopen

Elektrische driewieler kopen? Hier moet je op letten!

Er zijn genoeg voordelen van een elektrische driewieler, maar toch moet je met enkele zaken rekening houden:

  1. Grootte van de elektrische driewieler

Als je een elektrische driewieler koopt, kan je ervan uitgaan dat je voldoende ruimte nodig hebt om hem op te bergen of op de weg te plaatsen. Let er dus zeker op hoe groot de driewieler is en of je een plaats hebt om hem te parkeren buiten of binnen. Er zijn verschillende maten en vormen van elektrische driewielers. Gelukkig heb je in België steeds meer en bredere fietspaden en ook steeds meer fietsenstallingen. Er worden vaak plaatsen voorzien voor speciale fietsen zoals elektrische driewielers. Geen zorgen dus als je met je elektrische driewieler een dagje naar het stad wil.

  1. Accu van de elektrische driewieler

Houd zeker rekening met de accu van de elektrische driewieler. Je moet de accu regelmatig opladen en afhankelijk van het merk en de soort driewieler kan dit langer duren om op te laden en kan je accu van de driewieler sneller opdoen. Is de accu leeg tijdens het fietsen? Dan heb je een vrij zware driewieler die je zelf moet voortrappen. Geen aanrader! Kies zeker een elektrische driewieler die past bij je doelen. Moet je lange afstanden doen en wil je veel ondersteuning? Kies dan een elektrische driewieler met een grote, iets zwaardere accu die je één keer langer moet opladen, maar die veel en lang ondersteuning kan geven. Wil je een elektrische driewieler die af en toe ondersteuning geeft, of doe je er korte afstanden mee? Kies dan voor een lichte accu die snel opgeladen is en weinig extra gewicht geeft aan je driewieler.

De meeste elektrische driewielers zijn extra stabiel en je kan ook rekenen op voldoende versnellingen, goede remmen en kwalitatief uitstekend materiaal.

Wij van ebikeadvies.com hebben de beste elektrische driewielers die op dit moment verkrijgbaar zijn verzameld op één plek. Op die manier heb je een compleet overzicht en kan je heel eenvoudig de beste driewielers met elkaar vergelijken op jouw toepassing. Zo kan je in onze lijsten zoeken tussen de beste elektrische driewielers. Ook voor andere elektrische fietsen hebben we deze lijsten gemaakt zodat bezoekers makkelijk informatie vinden over de beschikbare soorten elektrische fietsen.

Interesse in een goede elektrische driewieler kopen? Dan heb je zeker wat aan onze lijst met beste elektrische driewielers 2023. Deze lijst bevat de beste elektrische driewielers voor uitstekende stabiliteit en extra trapondersteuning. De elektrische accu zorgt voor voldoende ondersteuning en maakt de elektrische driewieler draaglijker.

Ontdek hier beste elektrische driewielers van 2023!Elektrische driewieler kopen 2023
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische fiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. Lees onze artikelen en bekijk onze site om een goed beeld te krijgen. Bekijk alle tips en info om te ontdekken welke elektrische fiets het beste bij jouw past!

E-Bike Advies