Ontdek de beste fietsvakanties
Beste fietsvakantie in groep

Beste fietsvakanties in groep

Fietsvakanties zijn een geweldige manier om het landschap te verkennen, nieuwe mensen te ontmoeten en tijd door te brengen met je vrienden. Ga je liever naar het buitenland of blijf je in België? Ontdek de beste fietsvakanties die je samen met een groep kunt doen, of het nu in Europa of verder weg is!

Top 5 fietsvakanties in groep

De Rhône fietsroute

Deze fietsroute begint in Zwitserland en volgt de Rhône rivier tot aan de Middellandse Zee. Het biedt een prachtig uitzicht op de Alpen, de wijngaarden van de Rhônevallei en de schilderachtige steden en dorpen langs de route.

De Loire-vallei

Deze route begint in Orléans en volgt de Loire rivier tot aan de Atlantische Oceaan. Onderweg passeert u kastelen, wijngaarden en charmante stadjes en dorpen.

De Donau-fietsroute

Deze route volgt de Donau vanaf haar bron in Duitsland tot aan de Zwarte Zee in Roemenië. Het biedt een rijke geschiedenis, landschappen en culturele bezienswaardigheden langs de route.

De EuroVelo 6

Deze route begint in Nantes, Frankrijk en eindigt in Boedapest, Hongarije. Het biedt een diversiteit aan landschappen, steden en bezienswaardigheden langs de Loire, de Rijn en de Donau.

De Via Claudia Augusta

Deze route begint in Donauwörth, Duitsland en eindigt in Venetië, Italië. Het is een oude Romeinse route die de Alpen doorkruist en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de valleien, samen met de geschiedenis en cultuur van de regio.

beste fietsvakantie

Beste fietsvakantie

Volgens de redactie van ebikeadvies.com is de beste fietsvakantie het 4 of 5-daags Klavertje Vier Fiets of Wandel Arrangement van Fletcher Hotels.

Het Klavertje Vier Arrangement

Het Klavertje Vier Arrangement is een 4- of 5-daags Fiets of Wandel Arrangement.

Je kan kiezen voor een 4 of 5 dagen fietsvakantie! Maak je geen zorgen om je bagage want die wordt van hotel naar hotel gebracht met het dagelijkse bagagetransport.

Je overnacht in de 3 of 4 luxe Fletcher hotels en je kan van hotel naar hotel fietsen via de leuke fietsroutes. Ook een uitgebreid ontbijt en een 3-gangenmenu zijn inbegrepen.

Tijdens het boeken heb je de keuze om te kiezen voor een gewone of een elektrische fiets.

✔ Overnachting in Fletcher hotels

✔ Uitgebreid ontbijt

✔ 3-gangen menu

✔ Bagagevervoer naar het volgende hotel

Je kan kiezen tussen fietsvakanties aan de kust, in de natuur, voor cultuur of speciaal voor de winter.

Ben jij op zoek naar deze fietsreis of wil je meer info over deze fietsvakantie? Klik op deze link.

Ontdek de beste fietsvakantie in groep

Wat zijn populaire fietsbestemmingen in groep?

Er zijn veel verschillende soorten fietstochten die je met een groep kunt maken. Sommige mensen houden ervan om rustige tochten te maken door het platteland, terwijl anderen liever wat meer avontuur en uitdaging zoeken op bergachtige routes. Wat je ook leuk vindt, er is vast wel een fietstocht die perfect bij je past. Wij hebben een aantal van de populairste fietsbestemmingen voor groepen op een rijtje gezet.

Alpentour

Dit is een fantastische tocht voor mensen die graag in de bergen fietsen. Je kunt kiezen uit verschillende routes, afhankelijk van hoeveel tijdje hebt en hoeveel uitdaging je zoekt. De Alpentour is echt een unieke ervaring waar je met je vrienden of familie lang over zult praten.

Grote Oostvaardersplassentocht

De Grote Oostvaardersplassentocht is een mooiefietstocht langs de meren en plassen van het Nationaal Park deOostvaardersplassen in Flevoland. Je kunt hier verschillende dieren ontdekken,zoals reeën, zwanen en vogels.

Vechtstreektocht

De Vechtstreektocht is een prachtige fietstocht door hetlandelijke Noord-Hollandse gebied langs riviertjes, kanalen en molens. Genietvan het adembenemende uitzicht op de weilanden en kastelen.

De Waddenzee

Je kunt de Waddenzee ook bezoeken met de fiets. Een route langsdeze bijzondere omgeving brengt je langs prachtige stranden, duinen, wadden envele vogelsoorten.

Fietsvakanties met overnachting of dagtochten?

Wanneer u op zoek bent naar een fietstocht, kunt u kiezen tussen verschillende soorten tochten. Een dagtocht is perfect als u niet veel tijd heeft en toch wilt genieten van een mooie fietstocht. Een overnachtingstocht is geschikt als u meer tijd wilt besteden aan het verkennen van de omgeving en het maken van stops onderweg.

Beste fietsvakantie in groep

Wat kost een fietsvakantie in groep?

Een fietsvakantie in groep kan heel wat geld besparen. Groepsreizen zijn namelijk vaak goedkoper dan individuele reizen. Zo bespaar je al snel tientallen euros per persoon. Daarnaast is het met een groep vaak makkelijker om bijvoorbeeld een goedkope accommodatie te vinden of korting te krijgen op huurauto’s en excursies.

Wil je zelf je eigen fiets meenemen op fietsvakantie of gewoon eentje kiezen die je kan huren voor op je fietsvakantie? Ontdek hier de

Beste fietsvakantie in groep

Tips voor een fietsvakantie in groep door typische gebieden

Wanneer je gaat fietsen met een groep, is het belangrijk om eerst een aantal zaken te overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld beslissen wie de leider van de groep zal zijn, welke route je gaat fietsen en hoe je vervoer regelt. Daarnaast is het ook handig om te weten wat de kosten zullen zijn en of iedereen in de groep goed verzekerd is. Tot slot moet je ook bedenken waar je gaat slapen tijdens de tocht. Om ervoor te zorgen dat jullie fietstocht zo soepel mogelijk verloopt, geven we hieronder een aantal tips:

- Overleg met je groepsleden wie er meegaat op de tocht en maak een planning. Wanneer iedereen weet wat er gedaan moet worden, voorkom je problemen onderweg.

- Zorg ervoor dat iedere fietser in de groep eigen vervoer heeft, zoals een fietskar of trailer. Dit is namelijk handig als er bepaalde spullen meegenomen moeten worden.

- Overweeg om een gids of tour organisator in te schakelen, zodat jullie de beste routes kunnen vinden en weten waar je kunt stoppen voor bijvoorbeeld lunch of eten.

- Zorg ervoor dat iedere fietser goed verzekerd is. Je wilt natuurlijk niet dat iemand onverwacht medische kosten moet betalen als hij of zij ongeluk heeft op de tocht.

- Breng middelen mee voor noodgevallen, zoals reserveband, pomp en andere basisbenodigdheden. Zorg ook voor genoeg water en energiedrankjes, zodat iedere fietser genoeg energie heeft tijdens de tocht.

Ontdek de BESTE fietsvakantie bestemmingen

We willen iedereen op de hoogte houden van fietsvakantie bestemmingen en reizen en helpen mensen de juiste keuzes te maken. Wij willen een positiviteit geven aan alles wat met de fiets te maken heeft en om die reden willen wij jou helpen de ideale fietsvakantie te boeken.
Ontdek de beste fietsvakanties
Beste fietsvakantie in groep

Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische fiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. Lees onze artikelen en bekijk onze site om een goed beeld te krijgen. Bekijk alle tips en info om te ontdekken welke elektrische fiets het beste bij jouw past!

E-Bike Advies