Ontdek de beste fietsvakanties

Beste fietsvakantie België

Fietst u graag? Dan heeft u vast al wel eens gehoord over de talrijke fietsvakanties in België. Nog niet wetende of fietsvakanties iets voor u zijn, dan is het belangrijk om na te gaan welke soort fietsroute wat bij u past. Lees op onze blog tips en adviezen over hoe we kunnen bepalen welke fietsreizen juist bij uw doel passen! Ontdek hier de beste fietsvakanties in België.
Ontdek de beste fietsvakantiesOntdek de beste fietsvakantie België
Beste fietsvakantie België

Top 10 beste fietsvakanties België

Als je houdt van fietsen, dan is België een paradijs voor jou. Er zijn oneindig veel mooie plekken om te verkennen. Hier zijn 10 beste fietsvakanties in België:

1. De Ardennen

2. Groot-Bijgaarden

3. Het Leuvense Bos

4. Limburgse Kempen

5. de Mechelse Heide

6. Natuurpark Zoniën

7. Oosterscheldegebied

8. Provincie Antwerpen

9. Voerstreek 

10."De Westhoek"

beste fietsvakantie

Beste fietsvakantie

Volgens de redactie van ebikeadvies.com is de beste fietsvakantie het 4 of 5-daags Klavertje Vier Fiets of Wandel Arrangement van Fletcher Hotels.

Het Klavertje Vier Arrangement

Het Klavertje Vier Arrangement is een 4- of 5-daags Fiets of Wandel Arrangement.

Je kan kiezen voor een 4 of 5 dagen fietsvakantie! Maak je geen zorgen om je bagage want die wordt van hotel naar hotel gebracht met het dagelijkse bagagetransport.

Je overnacht in de 3 of 4 luxe Fletcher hotels en je kan van hotel naar hotel fietsen via de leuke fietsroutes. Ook een uitgebreid ontbijt en een 3-gangenmenu zijn inbegrepen.

Tijdens het boeken heb je de keuze om te kiezen voor een gewone of een elektrische fiets.

✔ Overnachting in Fletcher hotels

✔ Uitgebreid ontbijt

✔ 3-gangen menu

✔ Bagagevervoer naar het volgende hotel

Je kan kiezen tussen fietsvakanties aan de kust, in de natuur, voor cultuur of speciaal voor de winter.

Ben jij op zoek naar deze fietsreis of wil je meer info over deze fietsvakantie? Klik op deze link.

Ontdek de beste fietsvakantie België

Wat zijn populaire fietsbestemmingen in België?

1. De Route van de Slag bij Waterloo

200 jaar na de historische veldslag die het einde van Napoleon inluidde, kun je de door open velden en dorpjes lopende route (42 km)nog steeds fietsen. Er zijn verschillende varianten mogelijk, maar de route die langs het museum in Waterloo en het slagveld loopt is zeker een bezoekje waard. 

2. Voerstreek

De Voerstreek is een mooie en rustige plek in België om te Fietsen. Het is er niet al te druk, dus perfect voor een ontspannen fietsvakantie. Er zijn ook verschillende routes die je kunt nemen, zoals de 60 km lange Maasroute of de 42 km lange Panorama-route. 

3. Rondom Durbuy

Durbuy is één van de kleinste steden ter wereld, maar dat maakt het niet minder leuk om te verkennen. Rondom Durbuy zijn er verschillende mooie routes die je kunt fietsen en er is altijd wel wat te doen

Fietsvakanties met overnachting of dagtochten?

Wanneer je denkt aan een fietstocht, is het belangrijkste dat je de weg kent. In België zijn er vele mooie fietsroutes door het hele land. Sommige mensen houden ervan om langere tochten te maken, terwijl anderen kortere tochten prefereren. Wanneer je kiest voor een fietstocht in België, is het belangrijk om te overwegen wat je wilt bereiken met de tocht. Wil je gewoon genieten van het uitzicht en een beetje beweging? Of wil je ook iets meer uitdagen en wat verder fietsen?

Als je graag langere tochten maakt, zou een dagtocht misschien wat saai zijn. In dat geval is een fietsvakantie met overnachting een betere keuze. Hierbij kun je verschillende etappes maken en onderweg overnachten in hotels of B&B's.

Beste fietsvakantie België

Wat kost een fietsvakantie in België?

Veel mensen denken dat een fietsvakantie duur is, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Er zijn verschillende factoren die de kosten van een fietsvakantie beïnvloeden, zoals de duur van de vakantie, het aantal personen en of je je eigen fiets meeneemt of huurt.

Een goedkope fietsvakantie in België is mogelijk als je bereid bent om wat tijd door te brengen in het plannen. Als je alles zelf regelt - van het boeken van accommodatie tot het uitzoeken van routes - kun je flink besparen op de kosten. Het is ook een goed idee om flexibel te zijn met reisdatums en buiten het hoogseizoen te reizen.

Als je liever niet alle details zelf uitzoekt, kun je ook een pakketreis boeken bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in fietsvakanties. Dit kan iets duurder uitpakken.

Wil je zelf je eigen fiets meenemen op fietsvakantie of gewoon eentje kiezen die je kan huren voor op je fietsvakantie? Ontdek hier de

Beste fietsvakantie België

Tips voor een fietsvakantie door typische gebieden in België

Als je van plan bent een fietstour door België te maken, moet je zeker een aantal van deze tips in gedachten houden!

1. Het weer: het kan in België erg koud en nat zijn, dus zorg ervoor dat je de juiste kleding meeneemt. Neem ook regenkleding mee als je van plan bent tijdens de wintermaanden te gaan fietsen.

2. De routes: er zijn veel verschillende soorten routes die je in België kunt nemen. Kies een route die bij jouw fitnessniveau past en die je interesseert. Sommige routes zijn heel uitdagend, terwijl andere routes wat rustiger aan doen.

3. De bezienswaardigheden: onthoud dat er in België veel mooie plekken zijn om te bezoeken. Kies een aantal plekken uit waarvan je denkt dat ze interessant voor jou zullen zijn en maak er een leuke daguitstap van!

4. De taal: in België spreken ze Nederlands, maar ook Frans en Duits in sommige gebieden.

Ontdek de BESTE fietsvakantie bestemmingen

We willen iedereen op de hoogte houden van fietsvakantie bestemmingen en reizen en helpen mensen de juiste keuzes te maken. Wij willen een positiviteit geven aan alles wat met de fiets te maken heeft en om die reden willen wij jou helpen de ideale fietsvakantie te boeken.
Ontdek de beste fietsvakanties
Beste fietsvakantie België

Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische fiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. Lees onze artikelen en bekijk onze site om een goed beeld te krijgen. Bekijk alle tips en info om te ontdekken welke elektrische fiets het beste bij jouw past!

E-Bike Advies