Ontdek de beste fietsvakanties

Beste fietsvakantie Finland

Mensen die op zoek zijn naar een ideaal fietsvakantie in Finland, moeten weten over welke steden in Finland ze het beste hun pedaal kunnen bieden. Van de prachtige natuur en talrijke historische monumenten tot de gastvrije mensen, er is genoeg om in Finland te verkennen en wat je ervan zou kunnen verwachten. Ontdek hier de beste fietsvakantie in Finland!
Ontdek de beste fietsvakantiesOntdek de beste fietsvakantie Finland
Beste fietsvakantie Finland

Top fietsvakanties Finland

In dit artikel leest u de top van de beste fietsvakanties in Finland. Of je nu houdt van een ontspannen tocht langs de kust, of een activerende fietstocht door het midden van het land, in Finland is er voor ieder wat wils.

1. Fietstocht door het Nationaal Park Pallas-Yllästunturi

Dit park is een ware paradijselijke bestemming voor mountainbikers, met ruige bergpassen en uitdagende single tracks. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen, afhankelijk van je niveau en interesse.

2. Fietstocht door het Nationaal Park Urho Kekkonen

Dit is het grootste nationale park van Finland en beslaat maar liefst 9300 vierkante kilometer! Het is dan ook een paradijs voor fietsers, met ongerepte bossen, rustige wegen en uitzicht op spectaculaire meren en rivieren. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen, afhankelijk van je niveau kan je een goede fietsvakantie uitstippelen!

beste fietsvakantie

Beste fietsvakantie

Volgens de redactie van ebikeadvies.com is de beste fietsvakantie het 4 of 5-daags Klavertje Vier Fiets of Wandel Arrangement van Fletcher Hotels.

Het Klavertje Vier Arrangement

Het Klavertje Vier Arrangement is een 4- of 5-daags Fiets of Wandel Arrangement.

Je kan kiezen voor een 4 of 5 dagen fietsvakantie! Maak je geen zorgen om je bagage want die wordt van hotel naar hotel gebracht met het dagelijkse bagagetransport.

Je overnacht in de 3 of 4 luxe Fletcher hotels en je kan van hotel naar hotel fietsen via de leuke fietsroutes. Ook een uitgebreid ontbijt en een 3-gangenmenu zijn inbegrepen.

Tijdens het boeken heb je de keuze om te kiezen voor een gewone of een elektrische fiets.

✔ Overnachting in Fletcher hotels

✔ Uitgebreid ontbijt

✔ 3-gangen menu

✔ Bagagevervoer naar het volgende hotel

Je kan kiezen tussen fietsvakanties aan de kust, in de natuur, voor cultuur of speciaal voor de winter.

Ben jij op zoek naar deze fietsreis of wil je meer info over deze fietsvakantie? Klik op deze link.

Ontdek de beste fietsvakantie Finland

Wat zijn populaire fietsbestemmingen in Finland?

Nederlandstaligen die op zoek zijn naar een fietstocht in Finland, kunnen kiezen uit verschillende populaire bestemmingen. Zo is het land rijk aan natuurschoon en cultuur, waardoor er voor ieder wat wils is.

Een van de meest populaire fietstochten is die langs de kust van het Finsmeer. Het uitzicht op het meer en de eilandjes is prachtig en je kunt onderweg genieten van de typisch Finse saunacultuur. Ook het binnenland van Finland is erg plezierig om te verkennen per fiets. In de zomermaanden is het Finnisch Lapland een aanrader, met name vanwege het Midnight Sun-fenomeen. Dit houdt in dat je in de zomermaanden ‘s nachts gewoon door kunt fietsen, omdat er geen duisternis valt. Echt uniek dus!

Fietsvakanties met overnachting of dagtochten?

Dagtochten zijn geweldig als je op zoek bent naar een actieve vakantie, maar soms is het fijn om wat rustiger aan te doen. Gelukkig zijn er in Finland veel fietsvakanties die overnachtingen en/of dagtochten aanbieden. Hieronder vind je de beste fietsvakanties met overnachting of dagtochten in Finland.

1. Fins Lapland

Dit is de meest noordelijke regio van Finland en hier kun je genieten van prachtige natuur, rustige wegen en kleine dorpjes. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen, maar wij adviseren de route tussen Rovaniemi en Inari, waarbij je langs de Oosterse Border stoppt. Dit is een route van ongeveer 200 km die je in 4 tot 5 dagen kunt rijden.

2. Archipelago Trail

Deze Route Estland - Aland Eiland - Turku is echt uniek! Je gaat met de veerboot van Turku naar Åland!

Beste fietsvakantie Finland

Wat kost een fietsvakantie in Finland?

Een fietsvakantie in Finland is heel betaalbaar. De kosten hangen af van het aantal mensen dat je met je mee wilt nemen, welk soort tour je wilt doen, hoeveel dagen je wilt fietsen en of je onderweg overnachtingen wilt boeken.

Er zijn verschillende bedrijven die fietsvakanties in Finland organiseren. De prijzen voor een weekfietsvakantie voor twee personen liggen tussen €500 en €900, afhankelijk van het soort tour. Dit is inclusief huurprijs voor de fiets(sen), gids, kaarten, transfers en bagagevervoer. Als je ervoor kiest om onderweg te overnachten, zijn de kosten hiervan vaak niet inbegrepen.

Wil je zelf je eigen fiets meenemen op fietsvakantie of gewoon eentje kiezen die je kan huren voor op je fietsvakantie? Ontdek hier de

Beste fietsvakantie Finland

Tips voor een fietsvakantie door typische gebieden in Finland

Als je besluit om Finland te verkennen per fiets, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je enkele tips voor een fietstour door de typische gebieden van Finland.

1. Kies het juiste moment van het jaar

In de zomermaanden is het weer in Finland ideaal voor fietsers. Het kan dan wel eens wat drukker zijn op de populaire routes, maar er is genoeg ruimte in het land om rustige plekjes te vinden.

2. Bepaal je routes

Finnish Lapland is misschien wel het meest iconische gebied van het land, maar er zijn ook tal van andere interessante plekken om te verkennen. Denk bijvoorbeeld aan de Zuider- en Oostzee-kust, of het binnenland met zijn meren en bossen. Er is genoeg keuze voor iedere type fietser!

3. Plan voldoende rustpauzes in

In Finland kun je soms lange dagtochten maken, die zeer vermoeiend kunnen zijn die landschappen en klimaten.

Ontdek de BESTE fietsvakantie bestemmingen

We willen iedereen op de hoogte houden van fietsvakantie bestemmingen en reizen en helpen mensen de juiste keuzes te maken. Wij willen een positiviteit geven aan alles wat met de fiets te maken heeft en om die reden willen wij jou helpen de ideale fietsvakantie te boeken.
Ontdek de beste fietsvakanties
Beste fietsvakantie Finland

Wij van ebikeadvies.com helpen onze klanten iedere dag om de perfecte elektrische fiets te vinden voor hun leven. Weet jij nog niet precies wat je nodig hebt, of waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets? Wij hebben de belangrijkste zaken duidelijk uitgelegd en op een rijtje gezet. Lees onze artikelen en bekijk onze site om een goed beeld te krijgen. Bekijk alle tips en info om te ontdekken welke elektrische fiets het beste bij jouw past!

E-Bike Advies