Het kopen van een tijdrithelm is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn veel verschillende soorten en merken, en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste bij je past. In dit artikel geven we je 10 tips die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Waarom een tijdrithelm kopen?

Als je een tijdrit helm wilt kopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blogpost geven we je 10 tips die je helpen bij het maken van je keuze.

1. Kies de juiste maat
2. Let op het gewicht
3. Ventilatie is belangrijk
4. let op de pasvorm
5. Kies voor een goede kwaliteit
6. Een goede prijs-kwaliteit verhouding is belangrijk
7. Let op de service van de leverancier
8. Denk na over eventuele extra's
9. Neem de tijd om te beslissen
10. Wees tevreden met je aankoop

Soorten tijdrithelmen

Als je een tijdrithelm wilt kopen, moet je weten welke soorten er zijn. Er zijn twee hoofdsoorten tijdrithelmen: de aerohelmen en de schaalhelmen. Aerohelmen zijn gemaakt om je zo snel mogelijk te laten gaan en zijn daarom vaak wat smaller dan schaalhelmen. Schaalhelmen zijn bedoeld om je hoofd beter te beschermen bij een crash en zijn daarom vaak wat groter.

Tijdrithelm kopen?

Ontdek 10 essentiële tips over tijdrithelmen! Een tijdrithelm kopen? Lees eerste deze belangrijke tips voor de aanschaf van een tijdrithelm.
Ontdek hier de beste tijdrithelmen!
tijdrithelm kopen

Voor- en nadelen van een tijdrithelm

Als je een tijdrithelm wil kopen, moet je rekening houden met verschillende factoren.

Een tijdrithelm is een speciale soort helm die bedoeld is om het aerodynamische profiel van de fietser te verbeteren. Tijdrithelmen zijn meestal voorzien van een vizier of een andere vorm van bescherming voor de ogen, en ze zijn vaak minder ventilerend dan normale helmen. Dit maakt ze ideaal voor gebruik tijdens wedstrijden of tochten waarbij elke seconde telt, maar er zijn ook een aantal nadelen verbonden aan het gebruik van een tijdrithelm.

Voordelen:

1. Een tijdrithelm kan helpen bij het besparen van kostbare secondes op de fiets.

2. Tijdrithelmen zijn over het algemeen lichter dan normale helmen.

tijdrithelm kopen

Tips voor je een tijdrithelm koopt

Als je een tijdrithelm koopt, moet je er rekening mee houden dat deze helmen vaak kleiner zijn dan normale weghelmen. Dit betekent dat je hoofd er mogelijk wat anders uitziet in een tijdrithelm.

Let bij het uitzoeken van een tijdrithelm ook op het vizier. Sommige helmen hebben een ingebouwd vizier, maar dit is niet altijd het geval. Als je geïnteresseerd bent in een helm met vizier, moet je ervoor zorgen dat het vizier compatibel is met de rest van de helm.

Vergeet ook niet om te controleren of de tijdrithelm die je wilt kopen goedgekeurd is door de UCI (Internationale Wielerunie). Dit is belangrijk, want alleen UCI-goedgekeurde helmen mogen worden gebruikt in wedstrijden die onder UCI-regels vallen.

Gemiddelde prijs van een tijdrithelm

Een tijdrithelm is onmisbaar voor elke serieuze wielrenner.

1. Doe research naar de verschillende merken en modellen

Er zijn veel verschillende tijdrithelmen op de markt, dus het is belangrijk om goed te weten wat er allemaal beschikbaar is voordat je een aankoop doet. Sommige helmen zijn bedoeld voor alledaags gebruik, terwijl andere meer gespecialiseerd zijn voor prestaties tijdens wedstrijden. Kijk rond online en in winkels om een idee te krijgen van het aanbod en wat er past bij jouw budget.

2. Bepaal welk type helm je nodig hebt

Als je weet welk merk en model je wilt, moet je ook bepalen welk type helm je nodig hebt.

Ontdek hier de beste tijdrithelmen!