Het is belangrijk dat je kinderen leren om fiets te rijden. Niet alleen is het een gezonde manier van vervoer, maar het geeft ze ook een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid. Wanneer je kinderen leert om fiets te rijden, is het belangrijk dat je de juiste kleding voor hen koopt. In dit artikel geven we 10 tips voor het kopen van kinderfietskleding!

Waarom kinderfietskleding kopen?

Als je kind gaat fietsen, is het belangrijk om de juiste kleding te kopen. Kinderfietskleding is niet alleen comfortabeler dan normale kleding, maar het biedt ook bescherming tijdens het fietsen.

1. Kies voor ademende stoffen

Kinderfietskleding moet gemaakt zijn van ademende stoffen, zodat je kind niet oververhit raakt tijdens het fietsen. Katoen is een goede keuze, maar er zijn ook speciale sportstoffen die nog beter werken.

2. Let op de pasvorm

De kleding moet goed aansluiten, zodat je kind niet uit de kleding kan schieten tijdens het fietsen. De mouwen en broekspijpen moeten wel wat ruimer zitten, zodat ze niet knellen of irriteren.

3. Bescherm je kind tegen de zon

Tijdens het fietsen kan je kindje snel verbranden in de zon. Zorg er dus voor dat je gepaste fietskleding koopt voor je kinderen met bescherming tegen UV-straling van de zon.

Soorten kinderfietskleding

In de zomer is het belangrijk dat je kind een fijne, ademende en lichte fietsbroek draagt. Een goede fietsbroek voorkomt schuren en blaren. In de winter is het belangrijk dat je kind een goede, warme en waterdichte jas draagt. Ook een paar warme handschoenen zijn aan te raden.

Kinderfietskleding kopen?

Ontdek 10 essentiële tips over kinderfietskleding! Kinderfietskleding kopen? Lees eerste deze belangrijke tips voor de aanschaf van kinderfietskleding.
Ontdek hier de beste kinderfietskleding!
kinderfietskleding kopen

Voor- en nadelen van kinderfietskleding kopen

Kinderfietskleding is niet alleen functioneel, het kan ook je kind er leuk uit laten zien tijdens het fietsen. Helaas is dit niet altijd goedkoop en soms kan het lastig te wassen zijn. In dit artikel geven we 10 tips voor wanneer je kinderfietskleding wilt kopen, zodat je zowel qua budget als onderhoud rekening kunt houden met alle aspecten.

1. Kies functionaliteit boven stijl
2. Let op de pasvorm
3. Kies een ademende stof
4. Let op de details
5. Kies makkelijk te wassen materiaal
6. Houd rekening met de groei van je kind
7. Bekijk de aanbiedingen
8. Koop online of in een winkel
9. Check de garantie/garantievoorwaarden
10. Wees voorzichtig met tweedehands kleding

kinderfietskleding kopen

Tips voor je kinderfietskleding koopt

- Let goed op de kwaliteit van de stoffen. Goede fietskleding is gemaakt van ademende, lichtgewicht stoffen die je kind koel en droog houden.

- Kies kleding die makkelijk aan- en uit te doen is, zodat je kind zichzelf kan omkleden als het nodig is.

- Let op de pasvorm. Fietskleding moet niet te strak zitten, want dat kan ongemak veroorzaken tijdens het fietsen. Maar het mag ook niet te ruim zitten, want dan kan het fladderen in de wind en je kind storen tijdens het fietsen.

- Kies felle kleuren of reflecterende elementen, zodat je kind goed zichtbaar is in het verkeer.

- Denk ook aan bescherming voor je kind als het regent of kouder wordt. Een regenjas of -poncho en een paar warmere handschoenen of beenstukken kunnen dan uitkomst bieden.

Gemiddelde prijs van kinderfietskleding

In Nederland en België is de gemiddelde prijs van een set kinderfietskleding ongeveer €60. Dit is inclusief een fietsjas, broek, handschoenen en eventueel een muts of sjaal. Fietskleding voor kinderen hoeft niet duur te zijn om goed te werken. Er zijn veel verschillende merken die betaalbare fietskleding maken die net zo goed is als andere dure merken.

Ontdek hier de beste kinderfietskleding!