De juiste kleding is belangrijk als wil mountainbiken. Het kan echter lastig zijn om de juiste MTB kleding te vinden die past bij jouw lichaam en je budget. In dit artikel geven we 10 tips die je kunnen helpen bij het uitzoeken van de perfecte mountainbike kleding.

Waarom mountainbike kleding kopen?

Als je vaak op de mountainbike fietst, is het belangrijk om de juiste mountainbike kleding te kopen. Hieronder vind je tips die je helpen bij het kopen van de juiste MTB kleding.

1. Kies de juiste stof

Polyester en polyamide zijn de beste stoffen voor mountainbike kleding omdat ze snel drogen en ademend zijn.

2. Let op de pasvorm

De pasvorm is heel belangrijk bij het uitzoeken van de juiste mountainbike kleding. Zorg ervoor dat de kleding niet te strak of te wijd is, maar perfect aansluit op je lichaam.

3. Let op de details

Mountainbike kleding kan soms een beetje saai zijn, maar er zijn ook veel leuke en stoere designs te vinden. Kies bijvoorbeeld een shirt met een leuk printje of een paar bright colored broeken.

4. Investeer in goede MTB schoenen

Je voeten doen veel werk tijdens het mountainbiken, dus investeer in een paar goede mountainbike schoenen.

Soorten mountainbike kleding

Mountainbike kleding is er in allerlei soorten en maten. Je hebt speciale mountainbike broeken, shirts, jassen en schoenen. Maar welke kleding moet je nou precies kopen? Dat hangt af van verschillende factoren, zoals het weer en hoe zwaar je gaat mountainbiken.

In de winter is het bijvoorbeeld belangrijk om warm te blijven. Kies daarom voor een goede thermische mountainbike broek of een waterdichte regenbroek. Een fijne trui of vest kan ook helpen om warm te blijven. Als het warmer weer is, probeer dan lichtgewicht en ademende kleding te vinden. Dit voorkomt dat je gaat zweten en maakt het gemakkelijker om af te koelen als je stopt met fietsen.

Mountainbike kleding kopen?

Ontdek 10 essentiële tips over mountainbike kleding! Mountainbike kleding kopen? Lees eerste deze belangrijke tips voor de aanschaf van MTB kleding.
Ontdek hier de beste mountainbike kleding!
mountainbike kleding kopen

Voor- en nadelen van mountainbike kleding

Mountainbike kleding is niet alleen maar functioneel. Het kan je ook helpen om er goed uit te zien tijdens het rijden. Maar welke kleding is geschikt voor mountainbiken? En wat zijn de voordelen en nadelen?

Hier lees je enkele tips als je mountainbike kleding wil kopen. Denk aan de pasvorm, het materiaal, de details en de prijs. Zo weet je precies wat je moet zoeken!

Kleding voor mountainbiken moet bovenal comfortabel zitten. Je gaat toch niet met een te strak shirt of een broek die afzakt tijdens het rijden? Kies liever voor kleding die iets losser zit, zodat je vrij kan bewegen. Let ook op de lengte van de mouwen en pijpen: ze moeten lang genoeg zijn om je armen en benen te beschermen, maar niet zo lang dat ze in de ketting blijven hangen!

mountainbike kleding kopen

Tips voor je mountainbike kleding koopt

Als je mountainbike kleding wilt kopen, moet je eerst weten welk soort kleding je nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om te overwegen hoeveel je wilt uitgeven aan je nieuwe outfit. Tot slot moet je ook rekening houden met de pasvorm van de kleding.

1. Bepaal het type kleding dat je nodig hebt

Er zijn verschillende soorten mountainbike kleding verkrijgbaar, dus het is belangrijk om te bepalen welke kledingstukken jij nodig hebt. Als je bijvoorbeeld veel in de bergen fietst, heb je waarschijnlijk andere kleding nodig dan iemand die vooral door de bossen fietst. Bedenk ook hoe vaak je gaat fietsen en of je in warme of koude omstandigheden gaat fietsen. Zo weet je welke kledingstukken essentieel zijn voor als eerste aan te kopen.

Gemiddelde prijs van mountainbike kleding

Als je MTB kleding wilt kopen, is het belangrijk om te weten wat je gemiddeld kan verwachten qua prijs. Let voor de prijs voornamelijk op:

1. Kijk naar de pasvorm: Mountainbike kleding moet comfortabel zitten, maar ook stevig genoeg zijn om tijdens het rijden niet af te glijden. Er is niets vervelender dan een broek of shirt dat niet goed past en waardoor je tijdens het rijden steeds moet aanpassen.

2. Let op de materialen: Goede mountainbike kleding is gemaakt van ademend materiaal dat vocht snel afvoert en je huid kan laten ademen. Je wilt niet in een pak zitten dat je uitput door het zweten, dus let hierop bij het uitzoeken van mountainbike kleding.

3. Bespaar niet op de details: De details maken de mountainbike kleding tot wat het is.

Ontdek hier de beste mountainbike kleding!