Koop nooit een fietshelm van een merk dat je niet kent. Doe altijd onderzoek naar verschillende soorten en lees reviews voordat je een keuze maakt. Hier zijn 10 tips die je moet weten voordat je een fietshelm voor heren koopt.

Waarom een fietshelm voor heren kopen?

Als je op zoek bent naar een fietshelm voor heren, is het belangrijk om te weten waarom je er een moet kopen. Fietshelmen beschermen je niet alleen tijdens het fietsen, maar ook bij valpartijen en ongelukken. Een goede fietshelm kan het verschil maken tussen leven en dood, dus het is zeker de moeite waard om er een aan te schaffen. Bovendien zijn er veel verschillende soorten en maten beschikbaar, dus er is altijd wel een helm die perfect bij jou past.

Soorten fietshelmen voor heren

Als je een fietshelm voor heren wilt kopen, moet je eerst weten welke soorten er zijn. Er zijn veel verschillende soorten helmen op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen welke het beste bij jou past.

1. Kies de juiste maat

Een helm moet niet te strak of te los zitten, maar perfect aansluiten op je hoofd. Als je de verkeerde maat koopt, is de kans groot dat hij niet goed blijft zitten tijdens het fietsen en kan hij afvallen of uitrekken. Het is daarom belangrijk om de maattabel van het merk te raadplegen voordat je een helm koopt.

2. Let op het gewicht

Fietshelmen variëren sterk in gewicht, dus als je hierop let bij het kiezen van een helm.

Fietshelm voor heren kopen?

Ontdek 10 essentiële tips over fietshelmen voor heren! Een fietshelm heren kopen? Lees eerste deze belangrijke tips voor de aanschaf van een fietshelm voor heren.
Ontdek hier de beste fietshelmen heren!
fietshelm heren kopen

Voor- en nadelen van een fietshelm voor heren

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar er zijn ook andere redenen waarom je een fietshelm voor heren zou willen aanschaffen. Bijvoorbeeld omdat het je comfortabeler maakt tijdens het fietsen of omdat je er cool uitziet met een stoere fietshelm op! Wanneer je echter een fietshelm voor heren gaat kopen, moet je wel even goed nadenken over wat voor soort helm het beste bij jou past. Maak met onze hulp de beste keuze!

1. Let altijd op de CE-markering wanneer je een fietshelm koopt! Dit is de enige manier om zeker te weten dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnorm EN1078.

2. Kies een helm die goed past! Een te grote of te kleine helm kan ongemakkelijk zijn en bovendien minder bescherming bieden dan een helm die perfect past. Probeer daarom verschillende maatvormen uit.

fietshelm heren kopen

Gemiddelde prijs van een fietshelm voor heren

Een fietshelm is een belangrijk onderdeel van je uitrusting als je gaat fietsen. Het beschermt je hoofd en kan ervoor zorgen dat je veilig blijft tijdens het fietsen. De gemiddelde prijs van je fietshelm is sterk afhankelijk van het merk, de functie, de extra functies en welke type fietshelm voor heren.

1. Bepaal welk type fietser je bent

Er zijn verschillende types helmen die geschikt zijn voor verschillende soorten fietsers. Als je bijvoorbeeld veel gaat mountainbiken, dan heb je een andere helm nodig dan wanneer je gewoon in de stad rondfietst.

2. Let op de pasvorm

Een goede pasvorm is heel belangrijk bij het kiezen van een helm. Als de helm niet goed past, kan hij gemakkelijk afvallen of draaien tijdens het fietsen.

Ontdek hier de beste fietshelmen heren!