Waarom een kinderfietshelm kopen?

Als je kind gaat leren fietsen, is het belangrijk dat je een goede helm koopt. Een kinderfietshelm is speciaal ontworpen voor het hoofd van een kind en biedt daardoor beter bescherming dan een volwassen fietshelm. Bovendien zijn kinderfietshelmen vaak lichter en makkelijker te dragen, waardoor ze fijner zitten. Enkele tips om rekening mee te houden als je een kinderfietshelm gaat kopen:

1. Let op de pasvorm: een helm moet altijd stevig op het hoofd zitten, maar niet te strak. Het mag niet verschuiven of draaien tijdens het fietsen.
2. Kies een helm die lichtgewicht is: dit maakt hem makkelijker om te dragen en comfortabeler om mee te fietsen.
3. Zorg ervoor dat de kinband stevig vastzit: de kinband moet stevig genoeg zijn om de helm op zijn plek te houden, maar ook comfortabel zitten.

Soorten kinderfietshelmen

Er zijn verschillende soorten kinderfietshelmen die je kunt kopen. Deze helmen zijn gemaakt van verschillende materialen, met verschillende vormen en maten. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten helmen die je kunt kopen.

Klassieke kinderfietshelm

Deze helm is meestal rond en wordt gemaakt van stevig materiaal. Het voordeel van deze helm is dat hij goed ventileert en daardoor comfortabel is om te dragen. Het nadeel is dat hij minder bescherming biedt dan andere helmen.

Sportieve kinderfietshelm

Deze helm is vaak vierkant of ovaal en wordt gemaakt van lichter materiaal. Hij biedt meer bescherming dan een klassieke helm, maar kan minder goed ventileren.

Integrale kinderfietshelm

Deze helm bedekt het gehele hoofd en biedt daardoor de beste bescherming. Het nadeel is dat hij wat onhandig is om te dragen en minder ventileert dan andere helmen.

Kinderfietshelm kopen?

Ontdek 10 essentiële tips over kinderfietshelmen! Een kinderfietshelm kopen? Lees eerste deze belangrijke tips voor de aanschaf van een kinderfietshelm.
Ontdek hier de beste kinderfietshelmen!
kinderfietshelm kopen

Voordelen en nadelen van een kinderfietshelm

Als je overweegt om een kinderfietshelm te kopen, is het belangrijk om je te informeren over de voor- en nadelen.

Een kinderfietshelm kan het verschil maken tussen leven en dood in het geval van een ongeluk. Helmen beschermen niet alleen het hoofd, maar ook de nek en rug van het kind. Daarnaast zorgen helmen ervoor dat het kind beter zichtbaar is in het verkeer.

Voordelen van een kinderfietshelm kopen

1. Een helm beschermt het hoofd, nek en rug van het kind in geval van een ongeluk;
2. Helmen zorgen ervoor dat het kind beter zichtbaar is in het verkeer;
3. Het dragen van een helm kan voorkomen dat het kind letsel oploopt of zelfs sterft;
4. Helmdracht kan de kosten voor medische behandeling na een ongeluk veel verminderen.

kinderfietshelm kopen

Tips voor je een kinderfietshelm koopt

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een kinderfietshelm koopt. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste keuze te maken:

1. Let op de pasvorm: Controleer of de helm goed past door de kinband losjes om het hoofd van je kind te houden en twee vingers tussen het voorhoofd en het front van de helm te laten. Als het hoofd van je kind tijdens het fietsen beweegt, is de helm waarschijnlijk te groot of te klein.

2. Kies een lichtgewicht helm: Een lichtgewicht helm is gemakkelijker voor je kind om mee te nemen en draagt ​​bovendien minder snel uit dan een zwaardere helm.

3. Kies een sterke constructie: Zorg ervoor dat de constructie stevig is, zodat de helm bij een val beschermt. Controleer ook of er geventileerde gaten in de helm zitten, zodat je kind niet oververhit raakt.

Gemiddelde prijs van een kinderfietshelm

Als je een kinderfietshelm wilt kopen, is het belangrijk om te weten welke maat je nodig hebt. Een helm moet namelijk comfortabel zitten en niet te strak of te los zitten. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de pasvorm van de helm. Sommige helmen zijn voorzien van verstelbare bandjes, waardoor je de helm beter op maat kunt maken.

De gemiddelde prijs van een kinderfietshelm ligt tussen de €30,- en €60,-.

Ontdek hier de beste kinderfietshelmen!